Alt det øvrige grej til kystfluefiskeri

Herunder vil du kunne finde alle de nødvendige småting til fluefiskeri på kysten samt linekurve mm. som efter min mening gør livet som kystfluefisker noget lettere...

Dette er standard vinterudrustningen til kysten. Salene Bugt 2014

Dette er standard vinterudrustningen til kysten. Salene Bugt 2014

Flueæsker

CF 3500

CF 3500

Kan klart anbefale flueæskerne fra C&F design. De er meget lækre og kvaliteten er i top. Jeg bruger mest de vandtætte modeller CF 3500, hvor jeg kan have alle de fluer, jeg ønsker. De har den fordel, at de passer lige ned i brystlommen på min Simms vadejakke. Men bruger også CF 1500 til de mindre fluer i stillevejrsæsken.

Linekurv

Orvis solide og funktionelle balje

Orvis solide og funktionelle balje

Ved godt det er noget af en grim balje, men kvaliteten og funktionen i linekurven fra Orvis er der ikke noget at udsætte på. Holder rigtig godt styr på linen  i bølger/strøm og er efter min mening uundværelig, når du bruger monofil skydeline. Meget holdbar og forlænger klart ens kast. Derudover fungerer den både som stangholder og kan bruges til fiskeopbevaring på hjemturen. Gør selvfølgelig noget ved udsynet ved vadning men den ulempe opvejes klart af de mange fordele efter min mening...

Linekurv II

Godt alternativ til Orvis

Godt alternativ til Orvis

Da jeg mistede min Orvis kurv og stod og skulle på weekendtur, skyndte jeg mig at bestille en linekurv fra www.linekurv.dk til 299,- incl. fragt, og det har jeg ikke fortrudt. Den dækker fint mit behov og er holdbar og har desuden et bærehåndtag. Derudover dækker den de samme funktioner som Orvis linekurven. Et rigtig godt alternativ til den noget dyrere Orvis, men jeg har dog også anskaffet mig en brugt Orvis linekurv, da den også har sine fordele, og desuden er jeg lidt af en grejfreak.

Har også købt en brugt Flexi-stripper, som jeg vil bruge til rejser og evt. åfiskeri. Anmeldelse følger...

Linekurv III

Basketten og lidt sølvtøj

Basketten og lidt sølvtøj

Den linekurv jeg bruger mest nu er Basketten. Hvis du først har prøvet den, er det svært at gå tilbage til de gamle modeller. Den er også dansk produceret af Kettegear og ret sejt at flere af de bedste linekurve er udviklet i Danmark. Baskettens helt store fordel er dens evne til at dræne vandet. Den er noget bekostligere end andre modeller, men den er det værd efter min mening. Se en mere udførlig beskrivelse her Anmeldelser

Alt det øvrige

Nipstingene

Nipstingene

På billedet kan man se alt, hvad jeg altid har med i min Simms G3 vadejakke. Skydehovedmappe med ekstra skydehoveder og forfang. Jeg har to, hvor det ene er til klasse 6 og det andet til klasse 7/8, og jeg har så det med, som passer til den stang, jeg går med. I den ene brystlomme har jeg altid priest, målebånd, krogløsertang, fiskegalge, filmrulleæske med div. perler og Magig Heads, Petzl E-Lite pandelampe, polariserende solbriller, kompas (ikke på billedet) samt infrarødt termometer. I den anden brystlomme har jeg en lille æske til våde fluer samt 2 forfangsspoler 0.26 og 0.285 fra Drennan samt min flueæske. På jakkens to retractors har jeg en Timco lineklipper på den ene, og Owners suveræne krogsliber på den anden.

Vil desuden anbefale det vandtætte hylster fra Aryca til Iphone, som er smart, idet man kan tage billeder direkte igennem det.

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden