Bornholm

Bornholm "Lufthavnen"

Når man siger kystflue vil man klart tænke på Jens Ploug Hansen og Jan Grünwald, som var blandt de første til at beskrive dette fiskeri. Det var også dem, som inspirerede mig, da jeg gjorde mine første spæde forsøg i Vellerup Vig i starten af 80'erne. Startede med en glasfiberstang og et Delta 3 fluehjul, og det lykkedes mig faktisk at få en ørred på, som desværre røg af. Alt dette på trods af, at de lokale eksperter lettere medfølende sagde til mig, at det der å-grej kunne jeg ikke bruge. Iveren efter at fange havørreder fik mig dog til at vælge spinnestangen i mange år, og selvom jeg havde fluestangen med, havde jeg svært ved at tro på, at jeg dækkede nok vand på trods af min tidlige succes. Det var først da jeg i 2005 besluttede kun at tage fluestangen med, at det begyndte at køre for mig, og jeg fangede fisk. Efterhånden som selvtilliden voksede steg fangsterne, og da jeg begyndte at fiske med Pattegrisen, fangede jeg også store fisk og ofte flere på en sæson i forhold til da, jeg kun fiskede med spin. I dag fisker jeg næsten kun med flue og synes bestemt jeg får min del af fiskene, også selvom jeg fisker med spinnefiskende kammerater. Jeg bliver dog aldrig helt færdig med at udvikle kast, teknik, fluemønstre og grej, og det er netop der den store glæde og udfordring efter min mening ligger i fluefiskeriet.

Spinnefisker dog stadig lidt ind i mellem på særlige pladser og under særlige forhold, men også for at holde mig opdateret, da jeg også guider i spinnefiskeri. Jeg er ved at lave en side om mit spinnegrej  Se mere på sigt her Spinnegrej

Oldschool - Abu Delta 3 fluehjul og Scandia Safari Zoom teleskopstang

Oldschool - Abu Delta 3 fluehjul og Scandia Safari Zoom teleskopstang

Her kan læse om mine erfaringer mht. kystfiskerens beklædning. Den rette beklædning kan virkelig gøre en forskel på de kolde dage også fangstmæssigt, da en kold fisker er en dårlig fisker.

Mine fluestænger og hjul.

Min holdning til liner og skydehoveder samt tips&tricks.

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden