Mine fluer til å/elv

Når jeg fisker i å/elv fisker jeg stort set kun med rørfluer. Har selvfølgelig også krogfluer både enkelt- og dobbeltkrog, men jeg kan bedst lide rørfluerne.

Har på rørfluerne mest brugt dobbeltkrog, men efter en weekend tur til Mörrum september sidste år, hvor jeg havde tre fisk på - den ene rigtig pæn og mistede dem alle, vil jeg fremover fiske med trekrog monteret i L-rig. Vi ved jo alle, hvor langt der kan være mellem kontakterne i å fiskeri. Har også en teori om, at fiskene bliver sværere at kroge i å/elv dels grundet deres fysiske ændring og "hærdning" af munddelene, men også fordi de tager forsigtigere end på kysten, da de jo ikke er der for at æde.

Af småting vil jeg nævne, at jeg udover diverse propeller og krogstyr, altid har nogle tungstens-beads, som jeg sætter foran rørfluen, hvis jeg hurtigt har brug for at komme lidt længere ned.

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden