Mine favoritknunder - "how to" Jeg bruger links fra Havørredens hemmeligheder, netknots.com/fishing og Jagt og Fiskerimagasinet

Løkkeknuden eller forenklet Rapala knude er den knude, som jeg altid bruger på kysten inspireret af Niels Vestergaard. Giver mere bevægelighed. Scroll ned på link

Kirurgknuden bruger jeg til at forlænge min forfangs spids både på kysten ved geddefiskeri og i å/elv. Kører den dog 3 gange igennem, når det ikke er geddefiskeri.

Perfection Loop bruger jeg til loop til loop samlinger. Eksempelvis forfang til flueline, skydehoved til skydeline og forlænge Polyforfang. En "need to know" knude.

Forbedret Clinch knude er blinkknuden, som jeg husker fra Jens Ploug Hansens bøger. Bruger den på mine rørfluer i å/elv. Stærk knude 98% af lines brudstyrke bevares.

Not a Knot er en lille metalhægter, som bruges til fletliner. Du laver en løkke, som sættes fast forrest på hægten, hvorefter linen snos 5 gange og låses til sidst.

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden