13-02-2016

Vinter blankfisk

Jeg havde hørt om godt fiskeri i Isefjorden, og fredag havde jeg tid til en tur et par timer efter arbejde. Jeg valgte en plads syd for Orø, og da jeg kom frem, kunne jeg se, at der var meget lidt vind. Jeg valgte derfor at starte der, hvor der var mest vind. Gennemfiskede de mest lækre stræk to gange, men der var ingen gevinst. Da klokken var kvart over fire, rykkede jeg længere ned ad kysten for at fiske mig tilbage mod bilen. Jeg skiftede Fjordbæstet ud med en olive/copper UV Alivereje. UV fluer er rigtig gode at bruge i svindende lys, da UV virker forstærkende, så fluen nærmest lyser op, og dermed bliver meget synlig for fisken. Jeg havde fisket en tredjedel af det planlagte stræk, da jeg fik et rigtig tungt hug, og jeg fik givet et vellykket modhug. Kunne med det samme mærke og høre på den tunge rusken, at det var en rigtig god fisk. Var dog i tvivl om det var en nedgænger, men jeg skydte mig at rulle løslinen op på hjulet. Da fisken mærkede den øgede modstand, tog den et langt udløb, hvor den trak resten af løslinen ud og fortsatte på hjulet. Så var den tvivl røget, jeg havde fat i en flot vinter overspringer. Der gik en rum tid, før den var så tæt på, at jeg kunne se den i det dårlige lys, men hold nu op en massiv fisk. Havde den tæt på flere gange, men den trak hver gang lidt line ud og røg uden for rækkevidde. Begyndte at blive nervøs for krogholdet, da den fisk bare skulle på land. Til sidst fik jeg den dog håndlandet med min landingshandske. Fighten havde tilrukket et par tilskuere, og de ønskede tillykke med den flotte fisk. Og hvilken fisk en blank overspringer på 64 cm i topkondition, så bliver de ikke flottere. Fisken røg med hjem til rygning.

En ekstra bemærkning er, at alle udsatte fisk i Isefjorden er blevet fedtfinneklippet fra og med 2014. Min fisk var fedtfinneklippet og er højst sandsynligt udsat i foråret 2014, hvor den var 15-20 cm, så imponerende tilvækst.

Lige nu er der ved at komme gang i særligt Isefjorden, og det gælder om at opsøge vige og andre steder med "blød" bund i den sydlige del, da havørrederne elsker at opholde sig der i den kolde tid. Men glem ikke den nordlige del og åben kyst, da begge steder kan byde på positive overraskelser. Kan være vi ses de nærmeste dage.

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden