Nedgænger på 74 cm fra Roskilde fjord, som blev nænsomt genudsat

Stænger og hjul

Jeg fluefisker nok 90% af tiden og spinnefisker derfor ikke ret meget. Men nogle gange på særlige pladser eller f.eks. i vinterperioden, hvor fiskene står samlet i stimer på få kvadratmeter eller er spredt, har jeg det godt med den ekstra rækkevidde og hurtigere afsøgning, som spinnegrejet giver. Ligeledes det giftige fiskeri i pålandsvind, som kan være lidt en udfordring med fluestangen, men jeg øver mig i også at bruge fluestangen under de forhold.

Mit spinnegrej er opdelt i tre katagorier

  • Det lette grej som kaster fra 3-15 gram (9,6' Guideline 4-delt Daiwa Caldia 2000)
  • Standard grej 7-21 gram (9' Guideline 4-delt Daiwa; Caldia 2500 og 9,6' RST; Daiwa Theory 2500)
  • Det tunge grej 8-32 gram (10' Fenwick Aetos 4-delt; Daiwa Freams 3000)

Af liner bruger jeg fletliner som Fireline, Sufix og Spiderwire 0,10; 0,12; 0,15 og 0,17

Jeg bruger mest det lette og standard grejet og 9,6' stængerne bruger jeg også til bombardafiskeri. Det tunge grej bruger jeg kun ganske lidt på Stevns under helt særlige betingelser.

Endegrej

Endegrejets vægt er selvfølgelig bestemt af stængerne jeg bruger, men jeg er generelt glad for gennemløbere som Hotshot, SG Seeker, D360, Snurrebassen og Fladbukken. De nye gennemløbere fra 60 Lures Stikpillen og Shootingstar er også rigtig fine. Særligt Stikpillen kan virkelig rotere ved spinstop. Af pladeblink bruger jeg stadig Stripper, Boss og Möresilda.

Er også meget glad for SG Line Thrue Sandeel, som fisker og kaster suverænt, så du virkelig får dækket noget vand. 19 grams versionen er en suværen søgeagn. Særligt farven Sandeel Ghost.

Husk altid ophængerfluen, som på visse dage virkelig kan gøre en forskel.

Vil også anbefale Berkleys Not a knot som hægte, da det er en meget let måde at koble forfang og fletline sammen, hvis du montere en lille svirvel på forfanget. Der kan du så også montere en fast ophænger.

Forfanget binder jeg af 0,33 -0,35 nylon eller flourocarbon.

Af kroge vil jeg anbefale Owners ST-BC36 trekroge og deres S-61 enkeltkrog.

Et god tip er at opbevare sine blink og kystwoblere uden kroge i æsken, så du altid er sikker på at den krog, som sidder på dit endegrej er spids og uden rust. På den måde undgår du kludder og rust, som spreder sig fra vådt endegrej. Du kan selvfølgelig have et par forskellige slags endegrej ligge rigget klar, så du er klar til hurtige skift.

 

Bombarda

Det bombarda, som jeg vil anbefale er Lawsons, der er topmonteret og derfor giver meget lidt kludder i kastene og er meget lette at montere. Jeg bruger dem i intermediate i 15 og 20 gram

Bruger dog også Bluefox Patriot bombarda, som fyldes med vand, så de kan være flydende eller langsomt synkende, de de jo har samme densitet som vandet.

Brug en skumplade til at rulle linen og bombardaen op på, så den altid ligger klar i lommen, så du kan foretage et hurtigt skift, hvis du har følgere efter blinket, som ikke vil hugge. Eller bare hurtigt og bekvemt vil skifte taktik.

Tilbehør

Af grejbokse vil jeg klart anbefale CF Designs bokse nr CF-2403V og CF-3404V, som er vandtætte.

De har den fordel, at du både kan have blink, fluer, kroge og diverse småting i en boks. Du kan derved være så omstillelig som muligt ift. valg af metode uden at slæbe for meget med dig, så du kan bevæge dig og fiske aktivt.