Nedgænger på 74 cm fra Roskilde fjord, som blev nænsomt genudsat

Stænger og hjul

Jeg fluefisker nok 90% af tiden og spinnefisker derfor ikke ret meget. Men nogle gange på særlige pladser eller f.eks. i vinterperioden, hvor fiskene står samlet i stimer på få kvadratmeter eller er spredt, har jeg det godt med den ekstra rækkevidde og hurtigere afsøgning, som spinnegrejet giver. Ligeledes det giftige fiskeri i pålandsvind, som kan være lidt en udfordring med fluestangen, men jeg øver mig i også at bruge fluestangen under de forhold.

Mit spinnegrej er opdelt i tre katagorier

  • Det lette grej som kaster fra 3-15 gram (9,6' Guideline 4-delt Daiwa Caldia 2000)
  • Standard grej 7-21 gram (9' Guideline 4-delt Daiwa; Caldia 2500 og 9,6' RST; Daiwa Theory 2500)
  • Det tunge grej 8-32 gram (10' Fenwick Aetos 4-delt; Daiwa Freams 3000)

Af liner bruger jeg fletliner som Fireline, Sufix og Spiderwire 0,10; 0,12; 0,15 og 0,17

Jeg bruger mest det lette og standard grejet og 9,6' stængerne bruger jeg også til bombardafiskeri. Det tunge grej bruger jeg kun ganske lidt på Stevns under helt særlige betingelser.

Endegrej

Enndegrejets vægt er selvfølgelig bestemt af stængerne jeg bruger, men jeg er generelt glad for gennemløbere som Hotshot, SG Seeker, D360, Snurrebassen og Fladbukken. Af pladeblink bruger jeg Stripper, Boss og Möresilda. Er også meget glad for SG Line Thrue Sandeel, som kaster suverænt så du virkelig får dækket noget vand. 

 

Bombarda

Det bombarda, som jeg vil anbefale er Lawsons, der er topmonteret og derfor giver meget lidt kludder i kastene. Jeg bruger dem i intermediate i 15 og 20 gram

Bruger dog også Bluefox Patriot bombarda, som fyldes med vand, så de kan være flydende eller langsomt synkende, de de jo har samme densitet som vandet.

Tilbehør

Af grejbokse vil jeg klart anbefale CF Designs bokse nr CF-2403V og CF-3404V

De har den fordel, at du både kan have blink, fluer, kroge og diverse småting i en boks. Du kan derved være så omstillelig som muligt ift. valg af metode uden at slæbe for meget med dig, så du kan bevæge dig og fiske aktivt.