Stængerne

TFO stængerne og min kryptonitgrønne TCX'er

Jeg har tidligere undervist på ungdomsskolen i lystfiskeri, og har derfor i efterhånden mange år selv bygget mine stænger. Så det gør sig også gældende for de fleste stænger, jeg bruger på kysten. Udover en lidt billigere pris er den der fordel, at du selv bestemmer løsdelene, hvilket f.eks. gør at du kan vælge større skydeøjer, end det som er standard for fabriksstængerne. Derudover kan du sætte dit helt personlige præg på din kyststang.

Jeg har brugt blanks fra "Temple Fork Outfitters", som jeg synes er holdbare og velkastende stænger, men de er dog lidt tunge i forhold til dyrere mærker. Jeg har brugt serien TiCr, hvor jeg har en klasse 6 og 8, og desuden TiCr X serien, som er lidt hurtigere, og her har jeg en klasse 5 og 7. De er alle 9'. Klinger og stænger kan købes hos Korsholm og Salmon Fly, og der er livsvarig garanti mod et ekspeditions gebyr.

Har desuden en" Sage" TCX 9'  klasse 6, som jeg også selv har monteret med superløsdele. Den har jeg købt hos http://www.guidesnblanks.com/  i England, som også har et kæmpe udvalg i løsdele.

 

Zpeys innovative håndtag

Af fabriksstænger har jeg netop købt mig en Zpey Switch Z1 9,6' klasse 6 og en 10' klasse 7, som jeg vil bruge, når jeg fisker meget eller har fået ondt i skulderen. Meget flot finish og lækker tynd klinge, og deres særlige håndtag aflaster faktisk kastearmen/skulderen. Kan jeg kun anbefale.

Hjulene

Min hjulsamling til kysten

Af fluehjul vil jeg især fremhæve Dannielssons, som jeg synes er meget flot design, super bremse og lækker finish. På kysten bruger jeg et FW 4seven på min Sage TCX.

Er også ret glad for Loops fluehjul, hvor Dannielsson jo også stod for udviklingen, inden de afbrød samarbejdet. Jeg har både et Evotec FW 3/5 samt CLW 2six og 5eight, som jeg bruger på TFO stængerne.

Har også erhveret mig et Lamson Guru  fra Waterworks, som har en sublim bremse og flot finish.

Lamson Liquid 2 og 3,5

Har netop erhvervet mig Lamson Liquid 3,5 sættet, hvor man får to ekstraspoler med. Et hjul, som jeg klart vil anbefale, og det har nøjagtig samme bremse som de dyrere Lamsonhjul. Hjulet et støbt, men det er forbavsende let. Hvis man skal påtale noget, så tåler overfladebehandlingen dog ikke helt så mange tæsk, som på de dyrere Waterworks hjul, men et fantastisk hjul til prisen.

Er faktisk så begejstret, at jeg også har købt mig et sæt i str. 2...

Vision Koma og Truefly SLA 78

På Zpey stængerne bruger jeg en solid klassiker Vision Koma, som jeg har i 56 og 67. Gode hjul som fint holder til kysten, hvis man skyller dem i ferskvand efter brug. Har erstattet mit Wychwoow Truefly SLA 78 med et Lamson Liquid 3,5 sæt, hvor man får to ekstraspoler med, så jeg har samme funktion men et meget lettere hjul.