Kyststængerne

Scott stængerne til venstre og Sage til højre

Af high-end stænger vil jeg klart anbefale Scott stænger, som har en meget lækker aktion og fantastisk flot finish, som fryder en gammel stangbygger som mig. Jeg har flg. modeller som dækker det meste af mit fiskeri på kysten. Meridian # 6 og 7, Tidal # 7 og S4s # 6 og 8. Grunden til dobbelt op af klasse 6 og 7, er at jeg udover sæt til hverdagsfiskeriet har et 6'er sæt med vinterliner og et 7'er sæt til sommerns natfiskeri samt de blæsende dage på vinterkysten. Du kan læse mere om Meridian, Tidal og S4s her Anmeldelser 

I den lette lineklasse, har jeg en Sage Xi3 8,9' klasse 5, som jeg bruger på de helt stille dage.

Jeg har tidligere undervist på ungdomsskolen i lystfiskeri, og har derfor i efterhånden mange år selv bygget mine stænger. Så det gør sig også gældende for nogle stænger, jeg bruger på kysten. Udover en lidt billigere pris er den der fordel, at du selv bestemmer løsdelene, hvilket f.eks. gør at du kan vælge større skydeøjer, end det som er standard for fabriksstængerne. Derudover kan du sætte dit helt personlige præg på din kyststang.

Har en hjemmebygget " Sage" TCX 9' klasse 6, som jeg har monteret med superløsdele. Den har jeg købt hos http://www.guidesnblanks.com/ i England, som også har et kæmpe udvalg i løsdele.

En god og billig begynderstang er TFO BVK fra Temple Fork Outfitters, og her får du en hurtig og relativ let stang. Selvfølgelig ikke i samme klasse som high-end stængerne men absolut fornuftige stænger. De kan købes hos Salmon Fly, og der er livsvarig garanti mod et ekspeditions gebyr.

Zpeys innovative håndtag

Jeg har også en Zpey Switch Z1 9,6' klasse 6 og en 10' klasse 7, som jeg bruger, hvis jeg har fået ondt i skulderen. Meget flot finish og lækker tynd klinge, og deres særlige håndtag aflaster faktisk kastearmen/skulderen.

Hjulene

Lamson Speedster og Guru og til højre Loop og Dannielsson hjul

Af fluehjul vil jeg især fremhæve Lamson hjulene fra Waterworks, som jeg synes har meget flot design, super bremse og lækker finish. Det fede ved Lamson hjul er, at uanset pris er det den samme bremse, der sidder i hjulene. Jeg har Lamson Guru str. 3 samt Speedster str. 2 og 3, som alle har en sublim bremse og flot finish.

Er også ret glad for Loops fluehjul, hvor Dannielsson jo også stod for udviklingen, inden de afbrød samarbejdet. Jeg har et Evotec FW 3/5, som jeg bruger på min Sage Xi3 #5

Har også et "ægte" Dannielsson hjul og på kysten bruger jeg et FW 4seven på min Sage TCX #6

Lamson Liquid

Lamson Liquid 2 og 3,5

Har også Lamson Liquid 3,5 sættet, hvor man får to ekstraspoler med. Et hjul, som jeg klart vil anbefale, og det har nøjagtig samme bremse som de dyrere Lamsonhjul. Hjulet et støbt, men det er forbavsende let. Hvis man skal påtale noget, så tåler overfladebehandlingen dog ikke helt så mange tæsk, som på de dyrere Waterworks hjul, men et fantastisk hjul til prisen og et rigtig godt begynder hjul.

Er faktisk så begejstret, at jeg også har købt mig et sæt i str. 2...

Vision Koma 56

På Zpey stængerne bruger jeg en solid klassiker Vision Koma, som jeg har i 56 og 67. Gode hjul som fint holder til kysten, hvis man skyller dem i ferskvand efter brug. De er dog noget tunge i det ift. mine dyrere hjul.