Anmeldelser af grej og beklædning

En meget lille del af mit kystgrej

Er en udpræget grejfreak, så her vil jeg anmelde mine ny indkøbte sager eller produkter, som jeg har fået mulighed for at teste. Dette gælder både fiskegrej og beklædning.

Anmeldelse Baskette linekurv

Baskette linekurven fra Kettegear

Til session 16 fik Niels Lagergaard  http://fishingguidedenmark.dk/ og jeg mulighed for at prøve den dansk designede linekurv fra Kettegear. Vi testede den både på kysten og ved geddefiskeri. Kristian og Rasmus har virkelig tænkt nogle nye tanker i forhold til de traditionelle linekurve på markedet. De har prøvet at fjerne nogle af de irritationsmomenter, som vi alle går og bøvler med på kysten.

Vi kender alle den fyldte linekurv, når vi vader lidt for dybt. Det har Kettegear løst ved at gøre den flydende og lave en lang række drænhuller i siderne af bunden. Desuden er bæltet monteret uden på kurven, så der ikke er huller til bæltet, hvor vandet kan løbe ind. Materialet er stærk skum med en hård skal udenpå. Derudover har de tilført en lineklemme samt en magnet på en af keglerne til flueskift og et målebånd på fronten. Selvfølgelig standard features som stangholder og diagonal mål på 40 cm, som dog er lidt smart, idet fisken er for lille, hvis den kan komme ned i kurven. Var lidt skeptisk til start med drænhullerne, da vi alle ved, hvad vand gør ved ens skydeline og ku’ den nu virkelig dræne vandet?

Det første du tænker, når du har den i hånden er, at det er et gennemtænkt og gennemført produkt. Baskette virker heller ikke tung i forhold til andre mærker, og den virker mere handy og fylder lidt mindre. Den er forbavsende behagelig at have på med det elastiske bælte, og rundingen mod kroppen er helt perfekt. Til praktisk brug virker de forhøjede kegler rigtig godt og mht. til den drænende effekt, så kom min skepsis til skamme. Det virker bare super godt. Særligt ved bølger er det en fryd ikke at skulle vippe og tømme sin kurv hele tiden. Ved dyb vadning rejser kurven sig ind mod kroppen, som er lidt en ulempe, men det kan der kompenseres for ved at flytte linekurven højere op på kroppen. Den drænende effekt er der ikke noget at udsætte på, men der vil selvfølgelig være noget vand i linekurven ved dyb vadning, men jeg oplevede ikke øget linekludder i forhold til traditionelle kurve. Jeg synes også de har ramt højden på kurven rigtig godt, idet der jo altid er et kompromis mellem vand og vind kontra striplængde af linen. Jeg ramte i hvert fald ikke kurven under testen med både korte og lange strip. Linelåsen virker helt fint både ved flueskift men også ved vind, eller hvis du lige vil have lidt modstand for at strække forfanget.

Er der så nogen kritikpunkter? Ja jeg synes ikke magneten virker helt efter hensigten, og den skulle nok have siddet på en af de yderste kegler, da ens vadejakke tit sidder lidt i vejen. Prisen er også i den høje ende med en pris på 999,- inkl. fragt. Prisen afspejler dog nytænkning og et meget gennemarbejdet innovativt produkt. Så hvis du vil have en danskudviklet linekurv med klare forbedringer til dit kystfiskeri og ikke skeler til pris, så er det bare at slå til. Jeg har overgivet mig og har bestilt en, for du skal jo aldrig gå ned på udstyr.

Læs mere om Baskette her http://kettegear.dk/

Knæk og bræk Keld

Anmeldelse Geoff Anderson WS4

WS4 vadejakke i piratblack. Smart og funktionel

I forbindelse med mit arbejde som FZ-guide vil jeg her anmelde Geoff Andersons WS4 vadejakke, som jeg har købt til min guidevirksomhed.
Førstehåndsindtrykket er meget positivt, og du har fornemmelsen af at stå med et kvalitetsprodukt i hånden. Jeg har valgt den i piratblack og stoffet er blødt og behageligt. Pasformen er rigtig god med god bevægelses frihed, som er en krav, når du som jeg pisker løs med fluer. Den har i alt 7 rummelige lommer, hvoraf en er vandtæt til bilnøgler mm. Der er også en rummelig ryglomme samt to store frontlommer med magnetluk, hvor der snildt kan være en C&F str. 3500. Derudover en udvendig lynlåslomme til nips samt to håndvarmer lommer også med magnetluk. Magnetlukket fungerer problemfrit, og andre fine detaljer er indbygget retractor samt indbyggede manchetter, der kan fungere som handsker til overgangsperioder, da det ikke er nok, når det bliver rigtig koldt. Her bliver du til gengæld glad for de oversize saltvandsresistente lynlåse foran og i ryglommen, som er nemmere at betjene med kolde fingre. Jeg er også ret tilfreds med åndbarheden selv på varme dage. Jakken er selvfølgelig også 100% vandtæt, og indtil nu har jeg været tør som en Tuc-kiks på trods af regnvejret.
Et produkt som jeg klart vil anbefale til de danske kyster, og tilmed til en yderst rimelig pris kontra kvalitet.
Se mere http://www.geoffanderson.dk/ 
Tight lines 

Anmeldelse Scott S4s #6

Scott S4s og Nordkyst sølvtøj

Købte i oktober en Scott S4s 9' klasse 6 hos Kim i Salmonfly. Jeg har længe skelet til Scott, selvom jeg som nævnt også er meget glad for Sage. Førstehånds indtrykket levede virkelig op til forventningerne, og du er ikke i tvivl om, du har en high end stang i hænderne. Finishen er virkelig flot, og der er brugt de bedste løsdele som bl.a. Scotts egen titanium hjulholder og titaniums Recoil øger, som flexer med stangen. Stangen fremstår rå og minimalistisk i sit udtryk med usleben klinge, og det er noget, der fryder en gammel stangbygger som mig. Den føles meget let, men du er ikke i tvivl om dens styrke og hurtighed, og balancen er god.

Hvordan kaster den så og hvad med fightegenskaberne. Jeg synes den kaster forrygende, og selvfølgelig er den hurtig - rigtig hurtig. Men i forhold til min Sage TCX i samme klasse, flexer den længere ned i klingen og er ikke så hård ved håndledet. Jeg har brugt skydehoveder mellem 14-16 g, og det styrer den suværent. Du kan virkelig presse den i blæsevejr, og det er som om, den aldrig løber tør for kræfter. Med mit Lamson Liquid str. 2 har jeg et virkeligt godt setup med god balance og meget lav vægt, som virkelig betyder noget på en lang dag på kysten. Jeg har fået fisk på op til 54 cm på den, og jeg synes fightegenskaberne er rigtig gode, og mindre fisk kan også få stangen til at flexe. Kan ellers være svært med saltvandsstænger bygget til tropiske fisk, hvor bunddelen er meget stiv, men den opgave løser S4s fint.

Hvad med holdbarheden? Har haft den 3 månders tid nu, og der er intet at udsætte på øjer, lak, hjulhoder mm. men korken har fået en del huller. Men det er gældende for mange mærker nu, da god kork er svær at finde nu om stunder. Hvis der skulle opstå yderligere problemer er der livsvaraig total garanti på Scott stænger mod et administrations gebyr på 350,- kr.

Er rigtig glad for mit Scott S4s, og jeg vil klart anbefale den. Troede egentlig jeg var en Sage mand, men må erkende at jeg nu er en Sage/Scott mand...

Anmeldelse Wynchwood Truefly SLA 78

Wynchwood Truefly SLA 78

Truefly SLA 78 er et moderne kasettehjul, jeg har taget hjem fra England, da der mig bekendt ikke er nogen dansk forhandler. Er EFFTEX award vinder og har et flot design, men er lidt tungt i det. På de tre spoler, som følger med hjulet, kan du så have forskellige liner, som passer til fiskeriet f. eks. et flydende skydehoved med en almindelig runningline til natfiskeriet eller en WF line til vinter- eller geddefiskeriet. Det tager kun et øjeblik at skifte, og spolerne fylder meget lidt i fiskejakken. God holdbarhed også til brug i saltvand, hvis det skylles efterfølgende. Eneste anke er vægten, da hjulet klart er til den tunge side. Kan anbefales med forbehold for vægten.