Seneste nyt

29-02-2020

Her er som lovet en opdatereing fra vinterferiens fiskeri. Fik fisket både i Tuse å, hvor jeg fangede en blank målsfisk samt smed en og havde et godt hug. Åen var virkelig præget af den megen regn, så der var godt med vand i åen og på markerne. Til gengæld fik fluen nogle gode drev med den strøm, der var i åen. Nåede også i fjorden, hvor jeg fik 4 fisk indenfor den samme korte strækning. På trods af god blæst med godt gang i vandet, tog nogle af fiskene forholdvis forsigtigt. Efter først at have mærket lidt forsigtige nap, skulle der holdes pauser i indtagningen, så fluen svæede, inden fiskene huggede. Jeg nåede også på Nordkysten, hvor jeg fiskede sammen med Rune Westphal i brændingen og fik 3 fisk på det lave vand. Var der igen på den sidste dag i ferien, men her var forholdene helt anderledes med svag vind og deraf stille vand. Jeg så virkelig mange fisk, som jeg fint kunne kaste til, men hugge det kunne jeg ikke få dem til. Der var ingen kæmper imellem, men det var dejligt med lidt flex. I sidste uge var jeg igen på Nordkysten, hvor jeg fik en enkelt velnæret blankfisk på 49 cm mellem nogle høfder. Det var meget lavvandet, da den sydlige vind havde bælst vandet ud. Så efter at have fisket en plads med badekar, opsøgte jeg en plads med noget mere dybde under land, og det gav altså bonus. Som tidligere nævnt er det mit klare indtryk, at der er mange fisk på Nordkysten pt. men der er også helt blanke dage og fiskeriet er klart bedst, når der er gang i vandet. 

I torsdag holdt jeg sammen med Rune Westphal foredrag om forårsfiskeriet i Fjordlandet arrangeret af Fishing Zeland på Færgelundens Motel og Kursuscenter i Frederikssund. Rune og jeg vil gerne sige mange tak til de 92 deltagere som støttede op om arragementet. Det var faktisk delrager rekord i Fishing Zealand regi ift. foredrag så tak for det.

I næste uge skal jeg som vanligt til Session på Bornholm, og som vejrudsigten ser ud lige nu, ser det meste af øen fiskbar ud. Dermed er pladserne på vest- og sydkysten, som jeg holder mest af i spil, så jeg krydser fingre. Jeg ser frem til nogle dage i gode venners lag og forhåbentlig nogle blankfisk i hænderne.

Knæk og bræk Keld

10-02-2020

Som sagt sidst holder jeg i den kommende tid et foredrag om forårsfiskeriet i Fjordlandet for Fishing Zealand. Det er igen sammen med min ven og guidekollega Rune Westphal og foregår på Færgelundens Motel og Kursuscenter torsdag den 27. februar i Frederikssund. Det omhandler både flue og spin, og vi vil selvfølgelig dele ud af vores erfaringer og oplevelser fra fiskeriet i praksis samt vores nye iagttagelser og metoder. Du får foredrag, mad og en øl/vin/vand for kun 188 kr.

Læs mere og book her Foredrag 

Uge 7 er jo vinterferie men lige nu sidder jeg i somerhuset og hører på blæsevejret og prognoser om forhøjet vandstand. Men skal da ud i løbet af ugen men nok først realistisk efter onsdag og skal nok komme med en opdatering.

Knæk og bræk Keld

01-02-2020

Har generelt fortsat haft svært ved at finde fiskene, men når jeg kigger i tidligere år på appen Fangstjournalen, er det helt tydeligt, at jeg aldrig har det bedste fiskeri i januar i fjordene og generelt. Find appen her https://fangstjournalen.dtu.dk/ Jeg har ellers fisket både i den nordlige del og helt i bunden men det er kun i bunden af begge fjorde, jeg har haft lidt succes og fået lidt målsfisk og en enkelt på 45 cm. Jeg har selvfølgelig også prøvet Nordkysten lidt, men den har desværre  været meget vindblæst og har derfor været nødsaget til at fiske fjordene mest, de dage jeg har haft mulighed for at tage ud. Det er mit indtryk, at fiskeriet pt er bedst på åben kyst, men vinden kan være en udfordring, og på Stevns er der garenteret mange fiskere og særligt, hvis du er der i weekender. I den kommende tid skal du holde øje med de første meldinger om børsteormesværmninger i bunden af fjordene. Vandtemperaturen er nemlig ret høj 4-6 grader lige nu, så det starter sikkert tidligere i år. Børsteormene kan virkelig sætte gang i havørrederne, og ormene ses først på lavvandede mudrede områder i bunden af fjordene. Hvis der kommer mere sol den næste måned kan forårsfiskeriet starter tidligere så vær opmærksom på det og vær på kysterne jævnligt, så du ikke misser starten på det gode fiskeri.

Der er lidt foredrag fra min side på vej om netop forårsfiskeriet i fjordene samt lidt andet, som også er i planlægningsfasen. I hører nærmere. Jeg har netop også booket hus på Bornholm i uge 10 for igen at deltage i Session for fluefiskere på Ønskeøen. Skal fiske 4 dage sammen med gode venner og håber vi kommer i kontakt med Østersøens sølvtøj og gerne i den grove kaliber. 

Knæk og bræk Keld

02-01-2020

Først og fremmest vil jeg ønske alle jer, som følger med her på siden Godt Nytår. Jeg har i juleferien selvfølgelig været på kysten men resultatet har været meget magert. Lige før jul var jeg på Stevns med Niels Lagergaard, hvor vi fik en enkelt fisk hver på en hel dags fiskeri men store var de ikke. Min var vel 42-43 cm. Jeg har også været på Nordkysten med 3 gamle fiskevenner, hvor vi efter en hel dag og 4 pladser måtte kaste håndklædet i ringen uden fisk. Jeg har selvfølgelig også været i fjorden og fisket både højt og lavt i Isefjorden uden held. Den ene tur, hvor jeg gik med spinnestangen, havde jeg dog kontakt til en virkelig god fisk i den nordlige del af fjorde, som huggede på bombardaen istedet for guldbassen. Men den lavede virkelig noget ravage i overfladen og skød den til 3-4 kilo.

Hvis jeg skal gøre status over mit fiskeår, så har jeg har fanget færre fisk i år. Særlig mit efterårs fiskeri har ikke været særlig godt. Jeg fisker jo primært i fjordene, og det er min fornemmelse, at der har været færre fisk særlig i november og december. Jeg håber ikke det er en tendens, og heldigvis er mange af dem oppe i åerne, men det bliver spændende at se hvordan 2020 bliver i fjordene. Jeg har til gengæld fået nogle flotte fisk i år med største på 63 i fjordeme og største på åben kyst var 75 cm, som dog var præget af gydningen men spejlblank. Desuden har jeg været til Session på Bornholm  i uge 10 og Møn i september, men de var præget af for meget vind og for lidt vind, men vi kystfiskere er jo svære at gøre tilfredse. Derudover har jeg jo været i Grønland, hvor fiskeriet var fantastisk og et lille koriosum er, at jeg på 8 dages fiskeri i grønland fangede dobbelt så mange fisk, som jeg har gjort på kysterne i DK hele 2019. Du kan læse om Grønlandsturen her Grønland juli 2019

Var også en tur i Norge for at fiske Gaula. men det endte jo med en mega nedtur, hvor vi aldrig kom til at fiske, da elven var lukket grundet varme og lav vandføring for andet år i streg, så det kommer jeg ikke til at gentage i år. Jeg vil til gengæld fiske de danske kyster intensivt sammen med gode venner og måske en tur til Öland samt lidt fiskeri efter danske laks. Men vi må se, hvad året bringer.

Knæk og bræk til Jer i 2020

Keld

15-12-2019

Har haft et par ture til Isefjorden i den seneste tid, men det har godt nok ikke været med meget succes. Jeg har fisket både i den nordlige del, og i dag var jeg helt i bunden i den stærke blæst, som efterhånden er normen. Jeg har derfor gået med min 8'er stang, som har været mere i brug på det seneste end nogensinde. Jeg har simpelthen ikke haft kontakt til fisk i det sidste stykke tid. Vandtemperaturen er ellers ved at være godt dernede af med 2-4 grader i den sydlige del og 4-6 grader i den nordlige del. Det betyder at fiskene begynder at samle sig i stimer, og da rigtig mange fisk stadig er i åerne, kan det være rigtig svært at lokalisere fiskene. Fiskene i fjorden er ikke særlig spredt lige nu, og en stime kan stå meget lokalt og fylde meget lidt, så det gælder virkelig om at få affisket noget vand. Mange jeg har snakket med og mødt på kysten siger, at de også har haft svært ved at finde fiskene den seneste tid. Men selvfølgelig kan det lade sig gøre at finde nogle fisk. Prøv at tænke alternativt og fisk andre pladser, selvom det kan være svært med den kraftige vind fra samme retninger, som gør at mange pladser ikke kan fiskes med fluestangen eller spin grundet møg i vandet. Lige nu vil jeg derfor råde til at tage på den åbne kyst, da det virker som der er lidt flere fisk der end i Isefjorden pt. Jeg vil dog stadig fiske Isefjorden for lige pludselig kan det vende, og du vil få nogle flotte blankfisk og efterfølgende spørge dig selv, hvor kom de lige fra?

Apropos blankfisk var jeg jo vært ved Gløgg og Blankfisk sidste søndag. Det blev et meget succesrigt arrangement med et godt fremmøde, og ja der blev også fanget blankfisk. Du kan læse om det her http://fishingzealand.dk/arrangement/gloegg-blankfisk/ 

Knæk og bræk Keld