03-11-2021

Fyns tur og Havørred Jam

Siden sidst har der været Fjordlandet Open, hvor der kom nogle rigtig flotte fisk op til 73 cm og en spektakulær kystlaks på 79 cm fanget af Kim Christoffersen. Den kunne dog ikke vinde konkurrencen, da det jo er en havørredkonkurrence. Men bestemt spændende med så flot en fisk, og vi dommere kom på lidt arbejde, da vi alle mente, at det var en laks. Så vi måtte hente lidt eksperthjælp udefra for at være helt sikre. 


I sidste weekend har jeg været på Fyn for at se Omars nye lodge ved Å strand tæt på Helnæs. Den nye lodge har fået en fantastisk placering meget tæt på vandet og med Å å i forhaven. Stemningen og hyggen er fuldt med fra sidste sted. Omar og Valantina samt personale gør deres bedste for, at du kan få et dejligt ophold. Så kan kun anbefale at du booke en tur dertil. Fiskeriet var ikke så prangende, men jeg fangede da 6 undermålere og de andre nogle stykker. Vi var nok landet mellem de store træk mod åerne og overspringernes indtræden i det sydfynske, da vandtemperaturen jo ikke er særlig lav endnu. Omar og Jan (guide) fortalte, at fiskeriet havde været rigtig godt i september, og at de større fisk nok er i åerne nu. På vejen hjem nåede vi lige et stop på Vestsjælland for at fange nogle af de undslupne regnbuer fra Musholm laks. Vi så nogle stykker og Lars fik en enkelt og jeg smed en, som knækkede forfanget i tilslaget. Noget som sker meget sjældent for mig, men spidsen må have haft en knæk.


Den kommende lørdag er der Havørred Jam i Karrebæksminde. Igen er der et godt program, hvis du er havørred afhængig. Der er foredrag, lækkert grej, kastedemo og mulighed for en hyggelig sludder. Jeg er der selvfølgelig, og håber vi ses. Du kan læse mere her

https://fishingzealand.dk/arrangement/havoerredjam21-naestved-kommune/ 

Knæk og bræk Keld