08-01-2018

Godt nytår og kystupdate

Først og fremmest godt nytår til alle Jer, som følger denne blog. Er rigtig glad for jeres interesse.

Har været lidt på kysten i juleferien men har kun fået småfisk. Jeg har dog set stimer af de undslupne regnbuer på en nordlig plads i isefjorden, men de ville ikke hugge, selvom jeg kastede lige ind i stimen. Christian Fischer er også stødt på dem, og han har desuden fået nogle flotte blankfisk i både Isefjorden og Roskilde fjord. 

På de nordlige pladser er der chance for en flot forkromet overspringer, men ellers er det snart tid til at opsøge mudderet med de lave vandtemperature på 3-4 grader, som vi har lige nu. Husk som altid at få afsøgt noget vand, da fiskene kan stå meget koncentreret på denne årstid. Skift gerne plads og affisk en 2-4 pladser, som typisk kan nåes på de korte vinterdage.

I næste måned skal jeg holde flere foredrag. Startende i Roskilde på Store Børs sammen med Henning Pedersen, hvor vi fortæller om fiskeriet i Roskilde fjord. Sidst i februar skal jeg holde et rejseforedrag om Grønlands fjeldørreder, som jeg fiskede efter med succes sidste sommer. Det foregår igen på Halsnæs Bryghus, hvor der inden foredraget serveres Bryghusets udsøgte buffet.

Læs mere om foredragene her Foredrag 

Knæk og bræk i 18.