14-11-2017

Fjordnyt og faldende vandtemperature

Har siden sidst haft et guidet tur på Nordkysten, hvor 4 ud ag 5 deltagere havde kontakt med havørreder, og det lykkedes at lande to UM'ere. Det var klart godkendt, da flere var helt grønne.

Har også haft nogle ture i Isefjorden bl.a. sammen med Rune Westphal og Niels Lagergaard, hvor vi fiskede på flere pladser på Tuse Næs. Vi var inviteret af Tobias Hjortkjær Schultz, som ville vise os sine hjemmebaner som opfølgning på kystflueartiklen i november udgaven af Fisk & Fri, hvor vi har bidraget til indholdet https://www.fiskogfri.dk/kystorred-pa-flue-sadan-lurer-du-vinterfiskene/      Det blev kun til 6 UM'ere til os 4, hvoraf jeg var så ubeskeden at fange de 3 på en lille pinkbasse. Vi havde dog alle kontakt til fisk og Niels smed den største, som var en målsfisk. Rigtig lækre pladser men de store kunne vi ikke finde, selvom Tobias havde fået en blankfisk på 55 cm på en af de besøgte pladser dagen før. Men viser bare hvor omskifteligt, det er for tiden.

Var også i begge fjorde i går mandag men fandt kun fisk i Isefjorden og igen en UM'er og en blank målsfisk. Har i det hele taget fået flere blankfisk på det seneste, som er ganske typisk med de faldende vandtemperaturer. Der kommer nemlig altid en indtræk af blankfisk med de faldende temperaturer og særligt den første nattefrost. Læg mærke til at vandtemperaturen i fjordene er nede omkring de 7,5 grad og altså har taget et ordentligt dyk den seneste ugen. Så kom endelige fluer med lidt pink på forfanget, da de virker rigtig godt i det koldere vand.

Jeg har opdateret min Fiskelink side med nogle meget brugbare og læseværdige blogs. Se mere her Fiskelinks

Knæk og bræk