12-08-2017

Tilbage på de danske kyster

Har som tidligere nævnt været på Grønland i sommerferien og turen var intet mindre end fantastisk. Jeg arbejde pt. på en rejsebeskrivelse, som kommer i den nærmeste fremtid.

I mellemtiden kommer her en lille update fra de danske kyster, som fisker fortrineligt pt. Jeg har været på nogle aftenture i fjorden og på Nordkysten og fået fisk hver gang. De mindre fisk er dominerende, men jeg har fået fiske op til 48 cm og set en tyk 3 kilos helt fri af vandet, som desværre ikke ville noget. Men det er typisk for sensommerfiskeriet med sete ikke hugvillige fisk. En lille flue kan dog være udslagsgivende men de rigtig store gydefisk på træk kan bare være rigtig svære. Der er dog fine fisk omkring halvmeteren, som gerne tager en flue. Husk god fart på fluen og indlæg et stop, hvis du mærker fisk og strip så lange tag eller hurtigt igen, så plejer de mindre fisk at sidde der, og måske også en af de større.

Flere af de mindre fisk havde mange lakselus på sig, og vær med til at registrere problemet og udbredlse af lakselus ved hjælp af appen fangsjournalen. Dette kan være meget brugbar viden i kampen mod flere havbrug, og samtidig hjælper du forskerne med andre vigtige data om havørrederne.

Hent appen her: http://www.fiskepleje.dk/Raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua

Se de små brugebare film om brug af appen nederst på linket. Ift. lakselus er det filmen nederst i højre hjørne "Sådan giver du ekstra oplysninger om havørreder"

Knæk og bræk