09-04-2017

Status inden påskefiskeriet

Siden sidst har jeg haft travlt med Fluekursus ved Rørvig og guidet tur i går, men det er da også blevet tid til lidt egenfiskeri. Kursus og guidning foregik i NV-sjælland i nærheden af Rørvig og Sejrøbugten, og mit indtryk er, at der ikke er mange fisk på åben kyst endnu. Vi så lidt fisk på fluekuset, men de ville ikke noget. Det var først, da jeg sendte Simon Smed til en plads i fjorden på hjemturen, at det kom en postiv MMS, da han havde fået fisk i 4. kast og endte med at få 2 stk. Jeg selv fiskede mig også hjemad og fik også 2 stk omkring målet på den nye Savage Gear Linethru Sandeel 19 gram, som de tog rigtig langt ude. Den nye wobler kaster og går rigtig godt og fanger bare fisk med sit supernauralistiske tobislook og kan klart anbefales. Jeg har kun brugt tobisfarverne endnu.

Mandag fiskede jeg nogle klassiske pladser på østsiden med flue og så kutlinger alle steder og tobiser under land på den nordligste plads, men havde ingen kontakter. Fiskede onsdag med Jens Bang i blæsevejret på en nordlig plads i Isefjorden, hvor jeg fik en en flot blankfisk, som huggede i en bølge, hvor jeg så det hele. Den havde rejer, kutlinger og en tobis i maven, så der er mange fødeemner under land, så langt oppe i fjorden nu. Igen var det SG sandeel, som stod for skud.

I går havde jeg spinnekursus med Jørgen Jørgensen, som skulle have intro til kystfiskeriet og lidt pladser i nærheden af Ellinge Lyng. Vi opsøgte først vinden på den åbne kyst uden resultat og kørte derefter i fjorden på den nordlige vestbred, hvor vi fandt lidt fisk, men vild action var det ikke! De mange andre fiskere, vi mødte, havde heller ikke haft held i sprøjten. I modsætning til mine hjemmebaner var der heller ikke mange bytteemner under land, og den fangne fisk var da også til den slanke side. Men superhyggelig dag i rigtig godt selskab.

Så mit råd til påskefiskeriet er fortsat at fiske fjordene og Stevns/Møn, som stadig fisker godt.

Knæk og bræk i påsken