26-03-2017

Nyt fra kysterne

Har i den forgangne ude været både i fjorderne og på Stevns men med ret blandet succes. Mandag fiskede jeg mudderhullerne i Isefjorden sammen med Niels Lagergaard. Selvom der var gang i vandet og fine forhold, var eneste resultat et hug til mig på KJM Worm fluen. Onsdag fiskede jeg igen i bunden af Isefjorden denne gang sammen med Christian Fischer på en fyraftenstur. Der var mere gang i den med 4 fisk i hånden, hvor den største var en faldert på 55+. Christian fik også 2 samt hug til os begge. Alle mine fisk var fanget på den nye Savage Gear Line Thru Sandeel 19g  i farven motoroil. Flere fisk huggede helt ind i træskoene på droppet, så husk det vigtige korte spinstop helt inde, inden næste kast.

I går lørdag var jeg så på Stevns og fiskede 3 pladser indtil skumringen. Eneste aktivitet var et hug på på trods af at jeg havde smadret en kystwobler eller Snurrebasse 80 meter ud i 7 timer med få pauser, som foregik i bilen ved pladsskift. Stevns er en hård nød at knække, men som min fiskebuddy Lars Hjelmsø skrev, hjælper det, hvis nøden er 5 kilo. Det er derfor, jeg bliver ved, og den skal nok komme, men er bare bedre vant i fjordene pt.

På trods af fangstmæssig setback for mit vedkommende er det nu og den næste måned, kysterne skal besøges intensivt. Mudderhullerne er stadig i spil med massive børsreormesværmninger, men når vandtemperaturen når 6-8 grader vil fiskene være at finde over hele fjorden og Nordkysten bliver også bedre og bedre, for hver solskinsdag der går.

Knæk og bræk i forårsvejret