06-07-2016

Lidt nyt fra kysten

Har ikke fisket så meget på det seneste grundet frivillig arbejde på Roskilde Festival mm. Har dog haft et par aftenture på kysten i denne uge, men vinden har været en udfordring i forhold til natfiskeri. Mandag aften var jeg på Vestsjælland, og for at fiske revet måtte jeg gå oldschool og finde en gammel kystwobler frem. Havde spinnestangen med, da jeg godt vidste, at fluestangen og jeg ville komme til kort grundet vinden, hvis jeg ville fiske revet. Et kvarters fiskeri på revet gav en ilter tyk havørred på 45 cm. Efterfølgende havde jeg en ørred, som huggede forkert samt en UM'er. Rykkede derefter til den anden side, da jeg også ville bruge fluestangen, når mørket tiltog, og ørrederne forhåbentlig kom tæt på land. Der skete dog intet, og jeg hverken så eller mærkede fisk. Det var helt tydeligt, at der var flere aktive fisk i strømmen på revet. 

I går tirsdag var jeg så i fjorden sammen med Thomas Hjemsted. Thomas havde aftenen før haft en rigtig god fisk på og haft hug samt set flere en 20 fisk. Thomas havde skrevet til mig, og så var det jo oplagt, at vi mødtes på pladsen. Vejret var dog ikke det bedste med regn og blæst, men vi så igen fisk, og Thomas havde følgere. Men udover lidt hornfisk til os begge, hvoraf den mindste kun var 6-7 cm udeblev det forjættede fiskeri. Da klokken var omkring midnat tiltog vinden kraftigt og gik i nord, så vi vendte snuden hjemad. Som jeg har skrevet tidligere, og det kan ikke gentages nok, så er det ikke kun på revene det foregår, når sommervejret er som nu. Fisk de nordlige pladser i fjordene aften, nat og tidlig morgen og oplev forhåbentlig det samme som som Thomas, når vind og vejr er til det...

I den kommende tid skal jeg til Dublin, hvor der ikke skal fiskes, men den 19. juli skal jeg være et par dage på Fiskelodgen på Helnæs og forhåbentlig få lidt revanche..

Stram line i ferien Keld