20-02-2016

Vinterferie fiskeri

I vinterferien har jeg fisket flere forskellige pladser i fjorden og været på Nordkysten, og den ene dag var Jens Bang og jeg 6 forskellige pladser i Isefjorden og Roskilde fjord uden at se skyggen af en fisk. Vi prøvede pladser helt i bunden, vige og til slut den nordlige del. Men lige meget hjalp det, vi fandt ikke fisk den dag. Fiskeriet er altid tvivlsomt, når vinden går i nord, og der kommer en kuldeperiode. Jeg fik dog en målsfisk dagen efter i midten af Isefjorden, mens jeg nærmest kunne mærke og se iskrystallerne danner sig i fjordvandet omkring mig.

Har også været i Tuse å og tirsdag fik jeg så min anden 60+ fisk, men den var af en noget anden støbning. Jeg fiskede for anden dag i Tuse å ved Holbæk. Jeg fiskede med synke 3/4 Zpey line og havde ikke fisket særligt længe, da jeg fik et godt hug under egen bred på min fire/tiger rørflue. Efter en kort hektisk fight kunne jeg lande en blank nedgænger med utroligt mange pletter. Skød et par hurtige billeder og målte den til 63 cm. Jeg løsnede den modhageløse trekrog, og satte den hurtigt tilbage i åen. Man kan godt være heldig at få nogle flotte blankfisk, som trækker op i åen for at søge føde, men nedgængerne er i overtal nu.

Dagen før havde jeg dog en rigtig god fisk på, hvor jeg først troede, det var bundbid. Men de efterfølgende tunge rusk efterlod ingen tvivl. Fisken fightede dybt og tungt, og jeg fik løslinen op på hjulet, og den begyndte at tage udløb. Desværre røg krogholdet efter alt for kort tids fight, og da jeg fik min flue ind, kunne jeg se, at trekrogen var rettet ud. Fisker derfor med kraftigere kroge fremover. Nåede aldrig at se fisken, så det bliver en af de fisk, som vokser med tiden.

Husk "Stegt flæsk, øl og fluebinding" på onsdag den 24. feb. Se mere her Foredrag/fluebinding

Tight lines Keld