Seneste nyt

06-10-2020

Siden sidst har jeg både været på Møn, været med til at afvikle Fjordlandet Open i en online version og selvfølgelig fisket i fjordene. 

På Møn var jeg med til altid hyggelige Session, som sædvanligt er det orkestreret af Frederik Laks Lorentzen og Gordon P Henriksen samt bålmad ved Joel og bartjansen by Finfollowers. Det hele blev selvfølgelig afviklet under Corona sikre forhold med max deltagerantal mm. Der blev som noget nyt solgt billetter, hvor indtægten på de 8000 kr. gik til Fishing Zealands Grusbandes arbejde med vandpleje på Møn. Læs mere om grusbanden og tilmelding til denne her FZ' s Grusbande Fiskeriet under Session var svært, men jeg selv var heldig at fange flere fisk, hvor den bedste var en flot fisk på 64 cm, som var blank men lidt sommergylden, så den blev selvfølgelig genudsat. Du kan læse mine to venner Thomas og Michaels beskrivelse af session her http://fishingzealand.dk/nyheder/fjordlandet-open-blev-en-weekend-med-godt-vejr-og-svaere-fisk/ 

Fjordlandet open online version var også præget af godt vejr næsten for godt vejr, da der blev meldt om svært fiskeri. Der blev dog fanget fisk og heldigvis, fik vi meldinger om mange undermålere, som jo manglede tidligere på året. Du kan læse mere om Fjordlandet Open her http://fishingzealand.dk/nyheder/fjordlandet-open-blev-en-weekend-med-godt-vejr-og-svaere-fisk/ 

Undermålere var også temaet i sidste weekend, hvor jeg var bunden af Roskilde fjord for at hjælpe DTU Aqua og Rolk med at fange undermålere. De fangne fisk skulle udstyres med radiosendere for i dette forsøg at undersøge omfaget af skarv prædation. Jeg fik fanget en flot undermåler, som nærmest lignede en bækørred men var en fjordørred. Fik desuden Fjordlandets Gran Slam med både makrel og hornfisk. Ret vildt med en stor flot makrel i bunden af Roskilde fjord start oktober.

På hjemmebanenerne  er der også ved så småt at komme mere gang i den efter en ret sløj september. Der er begyndt at være mange undermålere og fisk omkring målet og har fået en enkelt god på 55 cm, og tror antallet af større fisk vil stige i den komme tid. Lige om lidt er det jo efterårsferie, hvor jeg altid er på kysten, og så må vi jo se om jeg får ret. 

Knæk og bræk Keld

02-09-2020

Et stykke tid siden sidste opdaterng men fisket det har jeg selvfølgelig. Sommerfiskeriet har dog ikke været nemt på mine pladser i Isefjorden. Der har faktisk været ret dødt ift. tidligere somre, selvom jeg nu ikke plejer at fange mange fisk på den tid af året. Men det er sikkert naturlige udsving, som har gjort forskellen. Til gengæld har jeg fået makrel fra båd som noget nyt. Fik dog nogle fisk og bl.a. en rigtig fin sommerfisk på 57 cm, som huggede en af de blæsende regnvejrsdage i juli ved 8-tiden. 
Den kommende tids fiskeri byder på trækkende fisk og september plejer at være rigtig god i Fjordlandet. Lige nu er det stadig morgen og aften, som er bedst, men efterhånden som temperaturen falder, kommer hele dagen i spil. 

Så er det i den kommende weekend 18-20. september, der er Fjordlandet Open efterår  Denne gang i en online version grundet COVID-19. Tilmelding koster derfor også kun 199 kr. Jeg er stadig dommer og håber på at se nogle flotte fangster fra jer i løbet af weekenden. Jeg har gode meldinger fra fjorden, så fisk løs. 
Knæk og bræk til jer deltagere 

 

16-05-2020

Har ikke fisket ret meget her i maj måned, da mine pladser i fjordene enten har været invaderet af hornfisk og lukket grundet  vinden. Hornfisken kom tidligt i år men nåede at få en ørred slut april på min #8 stang i delvis modvind, som var et af mine mål i denne sæson. Hornfiskene dominerer lige nu men mine tips til at få ørrederne i tale er, at fiske morgen og aften samt lidt dybere, langsommere og med større fluer. Ørrederne har ellers godt nok været meget forsigtige i dette forår og har mest været til at få i tale med mindre fluer. Så de skal bestemt ikke glemmes og så må der falde lidt hornfisk af som bifangst. 
Jeg holder som sagt tidligere altid lidt fiskepause i maj og tager så mere på kysten igen i juni, hvor jeg vil gøre mere ved skumflue fiskeriet, som også er et mine mål i denne sæson. Det skal prøves hen over sommeren og godt ind i efteråret. 

Knæk og bræk Keld 

13-04-2020

Jeg har været en del i fjordene den sidste tid og særligt i påsken. Modsat hvad jeg plejer, har jeg fisket den samme plads meget af tiden, og det har været sjovt at følge fiskeriets udvikling hen over tid. I starten var der langt mellem fiskene, og når de kom var det i hurtige raids, hvor der virkelig var gang i den med flere landede fisk, hug og følgere. Med den stigende vandtemperatur er fiskeriet blevet mere stabilt men særligt magneterne, som Claus Eriksen kalder dem, har leveret. Fiskene har simpelthen nogle foretrukne områder, hvor de trækker ind igen og igen. Jeg har haft kontant på næste alle ture, og det har været flotte blankfisk med meget få undermålere. Lidt bekymrende da det nok er en konsekvens af den tørre sommer 18 og deraf en lile årgang, som så ses nu. Men jeg har mistet virkelig mange fisk, da de har taget meget forsigtigt. Nedenstående tur med Niels til en anden plads i fjorden beskriver det rigtig godt: 

"Rigtig god tur i fjorden med min fiskebuddy Niels Lagergaard Pedersen Vi ramte den max og status for os blev 16 fisk med 8 til hver og de største tæt på 60. Masser af hug, mistede og sete fisk. Jeg tror, jeg smed lige så mange, som jeg landede deraf 2 gode. De tog utroligt forsigtigt, så mange blev misset eller dårligt kroget. Smed bl.a 3 i streg grundet bøjet krogspids, da den havde ramt en sten. Smed også en hvor skydelinen knækkede i modhugget. Jeg nåede lige at få fat i linen og redde skydehovedet men mistede fisken, selvom jeg prøvede at håndfighte den.
Udover det gode fiskeri, spottede vi også traner, så super dag i rigtig godt selskab"

Knæk og bræk Keld 

25-03-2020

Her er en lille update i disse crazy Corona tider. Før alt dette nåede jeg lige til Bornholm Session. Til dette års Session på Bornholm fiskede jeg sammen med Niels Lagergaard, Michael Juul Christoffersen og Thomas Justiniano. Bornholm kan virkelig noget særligt med dens afvekslende kystpladser og fantastiske natur. Selvom vi fiskede igennem var der også tid til grin og hygge i Snogebæk. Fisk blev det også til, men der skal kæmpes for det. VI 4 mand fik kun 6 fisk i alt, selvom vi fiskede, hvad der svarede til en lille arbejdsuge og besøgte mange pladser på de 4 dage. Niels var dog særlig effektiv i år med 2 blankfisk over 60 cm. Du kan se dem på Niels' Instagram https://www.instagram.com/fishingguidedenmark/?hl=da
Næste Session er på Møn til september

Selvom det meste af samfundet er lukket ned får jeg dog stadig fisket lidt. Begge fjorde var ved at komme rigtig godt i gang, men den nuværende kuldeperiode har sat det lidt i stå på mine pladser. Opsøg derfor lavvandede områder i fjordene, når solen står højst eller den åbne kyst, hvor vandtemperaturen er mere stabil. Jeg har dog fået nogle gode fisk med den største på 64 cm. En hanfisk som havde været i åen og lige manglede 10% men var allerde i rigtig god kondition igen. Så den blev genudsat, som jeg gør med de fledte af mine fisk. Jeg har også en lille bøn i den anledning. Der er rigtig mange fiskere på kysten lige nu, da det er god adspredelse i disse Corona tider. Så husk at udvise mådehold og ikke hjemtage mange fisk, hvis du render ind i godt fiskeri. Det øgede fiskepres kan nemlig godt få betydning for bestandene og særlig i foråret er der mange hugvillge fisk. Selvfølgelig kan man hjemtage en fisk til spisning men husk MÅDEHOLD!

Til slut vil jeg opfordre til at holde afstand, når du møder nogen på kysten og generelt leve op til myndihedernes anbefalinger om ikke at klumpe sammen. Der er masser af plads på kysterne. Pas godt på hinanden og jer selv.

Knæk og bræk Keld