Seneste nyt

14-03-2018

Var i uge 10 på Bornholm sammen med Kenneth Larsen og Niels Lagergaard for at deltage i Bornholmsession 18. Vi var omkring 30 fluefiskere som mødtes omkring vores fælles passion, spiste god mad, lavede konkurrencer, holdt poolparty og drak et par Session øl fra Svaneke Bryghus. Mega hyggeligt men svært fiskeri, indtil de to sidste dage, hvor vi fandt ret mange fisk. Flest små men Niels reddede æren for os alle med en fin 60’er. Vi 3 fik ialt ca 40 fisk alt C&R. Vi har allerede bokket huset igen i uge 10 2019, så det bliver en hyggelig tradition fremover. Tak for et godt arrangement til Frederik Laks Lorentzen, Gordon P Henriksen, den lokale fiskeguide Bjarke Borup samt andre lokale øboere.

Så nærmer tiden sig til Fjordlandet Open, og fjordene er frosset flere steder. Derfor har vi helt ekstraordinært valgt at udvide området, hvor man må fiske.
Nu må man altså også fiske langs med kysten fra Gniben til Gilleleje.

Seneste isupdate for fjordene er dog, at isen er gået rigtig mange steder og med den kaftige østenvind, som kommer, kan der komme noget rigtig spændende fiskeri i fjordene!!!

Så deltag i den kommende weekend og vær med til en hyggelig konkurrence med foredrag/fluebinding fredag aften og mulighed for at vinde en fiskerejse til Island. Jeg er selv med hele weekenden og binder fluer fredag aften, modtager fangster henover weekenden og er dommer om søndagen. Så håber meget vi ses i Holbæk og vil samtidig ønske knæk og bræk til alle, der deltager.


Læs mere og tilmed dig her https://fjordlandetopen.dk/

05-03-2018

Skal lige love for, at det blev rigtig vinter her, hvor den faktisk skulle slutte. Har derfor ikke været ude men jeg har holdt foredrag og bundet fluer. Vil gerne sige et stort tak til dem, som deltog i mit foredrag om grønlandsk fjeldørredfiskeri på Halnæs Bryghus. Vi havde en rigtig hyggelig aften med spændende input fra tilhørerne og super dejligt med god feedback.

I weekenden har jeg bundet fluer og trimmet fluegrejet, da jeg onsdag morgen skal til Bornholm for at deltage i Session Bornholm 18. Der vil være diverse løjer og konkurrencer men først og fremmest fiskeri, hygge og samvær med ligesindede fluefiskere. Jeg skal bo sammen Niels Lagergaard og Kenneth Larsen i Snogebæk lige bag Gordon og Frederik Laks, som står bag Session konceptet, og som bl.a. inviterer på poolparty en af dagene. Bjarke Borup, som driver guidefirmaet Bornholm Fiskeguide http://www.bornholmfiskeguide.dk/da/ skal vise os nogle af de listige pladser i løbet af de 5 fiskedage, vi har på øen. Blir' superfedt at få oplevet de klassiske bornholmske vinterfiskeri, og vi håber på nogle flotte blankfiksk

Vil også allerde nu gøre opmærksom på forårsdelen af Fjordlandet Open, som ligger 16. til 18. marts. Heldigvis har vinteren igen sluppet sit tag, så der kan nok blive noget rigtigt spændende fiskeri, særligt hvis isen bryder på de klassiske vinterpladser. 

Læs mere her: http://fishingzealand.dk/fiskekonkurrence/skyd-fiskesaesonen-gang-og-tilmeld-dig-fjordlandet-open/

Til sidst lidt reklame for mit næste foredrag om Forårsfiskeri på Nordkysten sammen med Rune Westphal, som jo har hevet nogle imponerende blankfisk. Det foregår den 22. marts på Hotel Gilleleje Strand. Læs mere her Foredrag

 

19-02-2018

Har fisket på flere forskellige pladser i Isefjorden i uge 7, men det har ike været alle pladser, som har holdt fisk. Flest har jeg fundet på helt lavt vand i badekarene og i mudderhuller. Det har været mindre fisk med de største omkring målet, men det har været underholdende sightfiskeri, og du føler dig som en helt ved i det hele taget at finde hugvillge fisk i det 2 grader kolde vand. Jeg har fundet fisk i midten af fjorden men også i den nordlige del. Har fisket sammen med Henning Pedrsen af flere omgange, og i dag så vi også lidt fisk, og Henning fik en. Men det var først, da Henning kørte hjem, og jeg skiftede plads, at jeg fandt en større stime. De var dog utrolig sky og forsigtige og blev skræmt, når flueline eller blink landede. Jeg fik dog en UM'er og nedgænger på 55 cm, men smed mange og havde hug og følgere, hvor den ene var rigtig pæn. Det aftog dog hen ad aften, da fiskene trak væk grundet mine kast, som tydeligevis stressede dem i det flade vand. Lige nu skal der søges en del og fiskes flere pladser, men hold øje med det lave vand og kig efter "nervøst vand" da stimerne kan komme meget tæt under land. De lover desværre en kuldeperiode igen, så det er med at komme ud, de næste par dage.

På torsdag skal jeg igen til restaurant Herthadalen i Lejre til "Fluebinding i skoven" Morten Jensen kommer og binder bl.a. Aura rejen og ellers er det bare hygge og bind, hvad du har lyst til. Kan klart anbefales og god mad og Herslev øl følger med. Læs mere her http://fishingzealand.dk/arrangement/fluebinding-i-skoven/ 

Der er stadig billetter til mit foredrag om Grønlands fjeldørreder, og har netop sammen med min datter klippet en film sammen om fiskeriet, som vises til foredraget. Kan kun sige, at det for mig til at længes tilbage til den fantastiske natur og fiskeri. Læs mere om foredraget her Foredrag

Har også brugt ferien til at opdatere siderne om mit kystgrej og særligt stænger og liner. Der er også lidt nye anmeldelser af kyststænger. Se mere her Stænger og hjul men tjek også Linerne

Knæk og bræk

 

31-01-2018

Jeg har i weekenden fisket på Nordkysten, da jeg havde fået gode meldinger derfra, men jeg måtte sande, at der ikke var fisk til mig, da jeg intet så eller mærkede. der var ellers taget fisk om morgenen. Der kan være langt mellem hugperioderne, og det gælder om ar være der, lige når det sker, og det var jeg tydeligvis ikke, selvom jeg fiskede 3 forskellige pladser. Om søndagen var jeg et smut i Roskilde fjord, hvor jeg nåede 2 pladser og smed en fisk på den sidste. Mandag var jeg så i bunden af Isefjorden, hvor der også var gode meldinger fra. Snakkede med en som om formiddagen havde fået 20+ fisk på bombarda og pink flue. De største var omkring målet, men der havde virkelig været gang i den. Det var dog døet ud, før jeg ankom kl 13, men jeg kløede på, da jeg jo vidste, at derhavde været fisk på pladsen. Husk særligt om vinteren den gamle grundregel om ikke at forlade fisk for at finde fisk.Der skete dog ikke noget længe, men det lykkedes mig at slide mig til to krogede fisk, som dog begge røg af, da de tog forsigtigt. Ægerligt for den ene var ellers pæn. Pt er situationen på vores lokale kyster, at der er periodevis godt fiskeri, men som overstående fortæller gælder det om at være på pletten på det rigtige tidspunkt.

Mht. til fluer så bruge noget pink i fluerne, men det er også ved at være tid til børsteormefluer og se et par effektive fluer her Bindemønstre

Der har været stor tilslutning til mit foredrag i Roskide, som allerede er udsolgt og tak for det. Der er stadige ledige billetter til foredrag om fjeldørredfiskeri i Grønland på Halsnæs Bryghus se mere her Foredrag

Knæk og bræk Keld

08-01-2018

Først og fremmest godt nytår til alle Jer, som følger denne blog. Er rigtig glad for jeres interesse.

Har været lidt på kysten i juleferien men har kun fået småfisk. Jeg har dog set stimer af de undslupne regnbuer på en nordlig plads i isefjorden, men de ville ikke hugge, selvom jeg kastede lige ind i stimen. Christian Fischer er også stødt på dem, og han har desuden fået nogle flotte blankfisk i både Isefjorden og Roskilde fjord. 

På de nordlige pladser er der chance for en flot forkromet overspringer, men ellers er det snart tid til at opsøge mudderet med de lave vandtemperature på 3-4 grader, som vi har lige nu. Husk som altid at få afsøgt noget vand, da fiskene kan stå meget koncentreret på denne årstid. Skift gerne plads og affisk en 2-4 pladser, som typisk kan nåes på de korte vinterdage.

I næste måned skal jeg holde flere foredrag. Startende i Roskilde på Store Børs sammen med Henning Pedersen, hvor vi fortæller om fiskeriet i Roskilde fjord. Sidst i februar skal jeg holde et rejseforedrag om Grønlands fjeldørreder, som jeg fiskede efter med succes sidste sommer. Det foregår igen på Halsnæs Bryghus, hvor der inden foredraget serveres Bryghusets udsøgte buffet.

Læs mere om foredragene her Foredrag 

Knæk og bræk i 18.