Seneste nyt

19-03-2019

Som lovet en lille update fra Bornholmsession. Har tidligere skrevet om dette superkoncept, som er udtænkt af Frederik Laks Lorentzen og Gordon P Henriksen. Det går ud på at fluefiskere mødes i uge 10 på Bornholm, hvor der hygges og fiskes, og man mødes til diverse events rundt på øen. I år var det bl.a. Surfnturf ved Ypnasted, Foodtrucksession i Snogebæk ved Jan Gildam, poolparty og endelig mad og præmier på Svanneke Bryghus. Det hele bliver sponsoreret af Destination Bornholm og andre lokale firmaer. Frede og Gordon lægger et stort arbejde i at få det hele til at spille, så mange tak for det. De lokale fluefiskere er også med i løjerne og Bjarke http://www.bornholmfiskeguide.dk/da/ gør også en kæmpeindsats med BBQ mm. så også tak for det. Deltagerne bor i forskellige sommerhuse og de fleste i Snogebæk, men mødes så til diverse sessions, på kysten eller til lidt "tour de chambre" om aftenen. Session er for alle fluefiskere, og med den aktuelle færgepris samt billige sommerhusleje er det jo oplagt at deltage så kom frisk til Bornholm og altid i uge 10. Næste session er på Møn midt september.

Hyggen var i højsædet men fiskeriet var ikke det store til dette års Bornholmersession for mit vedkommende. Vejrudsigten sagde også tiltagende vind af stormstyrke i løbet af ugen. Niels Lagergaard og jeg tog derover allerede onsdag, og der kunne vi faktisk fiske vestkysten men ikke sydkysten, som er favoritstrækket for mig. Niels fik 3 falderter på ca. 2 m i alt og jeg fik en enkelt på ca. 65 og to svømmeture, da der allerede var godt med bølger. Note til mig selv husk studs, vadestav og net til næste Bornholmertur. Så meget god start men herefter gik det ned ad bakke. Vinden tiltog til storm og både vest- og sydkysten samt noget af østkysten blev ufiskbar. Så vi var henvist til klippekysten, hvor fluefiskeri hurtigt blver lidt ineffektivt med svær vadning og deraf dårlig affiskning. En fjordfisker som jeg, bliver ihverfald hurtig lidt utålmodig. Torsdag stødte Michael Juul Christoffersen til, men vi fandt ikke flere fisk udover en faldert til Niels ved Bøjerenden, selvom vi prøvede mange pladser og virklig fiskede igennem. Søndag havde vinden endelig lagt sig lidt, og vi havde lyttet til, hvad Christian BasKette og Mathias Krølle havde sagt om sydgående strøm ved Skansen. Det så ganske rigtigt fiskbart ud, så vi skulle bare igang. Jeg skulle lige have en ny forfangsspids på, men der gik ikke mange kast, før Michael råber fisk. Det er er rigtig pæn fisk, så jeg skynder mig ud til ham og hjælper ham med at lande den. Det er en perfekt blankfisk på 64 cm, som får sin frihed igen. Så øen leverede lidt til sidst. "Det er ikke over før den tykke ørred hugger" som Michael skrev i sit opslag. Du kan følge ham her https://www.instagram.com/kystjaegeren/ 

Se klip fra TV2bornholm om Session her http://play.tv2bornholm.dk/?area=specifikTV&id=759028#759028 (Scroll ned på mobil til lystfiskertræf)

 

Havde i denne weekend fornøjelsen at guide og fiske med www.fiskejegeren.com  i Fjordlandet. Der skulle fiskes og filmes, og heldigvis fandt vi fisk, men kun på halvdelen af de pladser, vi prøvede og klart flest på vestsiden ift. mine hjemmebaner. Ole Martin smed en trekilos, men vi fangede godt af de mindre og fik nogle gode skud i kassen. Havørnen og marsvin kom også forbi, og på trods af hård vind viste Isefjorden sig fra sin bedste side. Det var kun den store, som manglede, og glæder mig til at se den færdige film. Har selv igen efterfølgende fisket hjemmebanerne i søndags fra vandskiftet og til mørket men fandt ikke fiskene. Du kan godt opleve rigtig godt fiskeri i fjordene, men det er bare ikke stabilt endnu, så du skal være forberedt på nulture, selvom de sociale medier viser gode fangster. Jeg hører samme meldinger, som jeg selv har oplevet fra mit fiskenetværk. Havørredfiskeri er engang imellem hårdt arbejde.

Har forøvrigt også anskaffet mig en Arcticsilver Sense fluestang i klasse 5, som er noget anderledes end mine Scott stænger men virkelig sjov at fange fisk på. Anmeldelse følger, når jeg har fået den lidt mere ind under huden efter forårsfiskeriet.

Husk også Fjordlandet Open i weekenden 29.-31. marts med mad, foredrag og fluebinding fredag på Værftscaféen se mere her https://fjordlandetopen.dk/ Jeg er der også hele weekenden men fisker ikke, da jeg er med til at afvikle konkurrencen og skal holde styr på fangster mm.

Knæk og bræk Keld

07-03-2019

Er pt til Session på Bornholm. Vi ankom i går og fik nogle store falderter og håber på nogle blanke de kommende dage. Kommer med et mere udførligt blogindlæg, når vi er hjemme igen  

Om præcis en uge holder jeg foredrag i Helsinge og Omegn Sportsfiskerforening om min rejse til Grønland, hvor vi fiskede efter Fjeldørreder. Der er offentlig adgang så håber vi ses. Du kan læse mere info om foredraget her http://fishingzealand.dk/arrangement/fjeldoerredfiskeri-groenland-foredrag-med-keld-juul/ 

20-02-2019

Har som sædvanlig fået fisket en del i vinterferien men uden det store held i det forårsagtige vejr. Mandag opsøgte jeg pladser med blød bund, som plejer at holde fisk på denne tid, men det var desværre højvandet. Jeg er er ikke meget for højvande og vind fra nordvest så tidligt på sæsonen men ud skulle jeg, da jeg havde afsat dagen. Men jeg ramte som forventet ikke rigtigt noget udover en enkelt tyksak omkring målet, som jeg tog på bombarda/flue for at dække pladserne grundet højvandet.

Onsdag havde jeg en heldagstur til Stevns med Lars Hjelmsø men selvom vi virkelig gav den et skud på 2 pladser, havde vi ikke et ærligt træk i fluen. De følgende dage var vandstanden mere normal i fjorden, og jeg prøvede ellers mange forskellige pladser i fjordene både i bunden, midten og den nordlige del. Vejret var dejligt med sol og tocifret temperaturer men ligemeget hjalp det, jeg havde ikke flere kontakter udover lidt sete fisk i går mandag, som var meget forsigtige.

Strategien lige nu er mange pladsskift. Jeg når som regel 4 pladser på en halvdagstur men giv det gerne et ekstra skud efter en pause, hvis du har set fisk på pladsen. Opsøg blød bund, mørk bund eller lavvandede områder i fjordene. På åben kyst er det de inderste badekar og mørkbund, som skal opsøges. Solen har allerde hævet vandtemperaturen til ca. 4 grader i fjordene, og jeg har set kutlinger på lavt vand. Så det gælder om at være klar, da forårsfiskeriet kan starte meget tidligt i år, hvis det milde vejr fortsætter. Men som det fremgår af ovenstående er der ingen garantier, selvom vi går og hygger os i solen med forårsfornemmelser. Vandtemperaturen skal nemlig lidt længere op, inden fiskeriet bliver mere stabilt og fiskene spreder sig yderligere.

Knæk og bræk

29-01-2019

Har ikke fået fisket alverden her i januar andet end et par korte ture i den nordlige del af Isefjorden uden resultat. Vandet er også blevet ret koldt i fjordene. Der bliver fanget enkelte flotte blanke fisk i ny og næ, men generelt har fiskeriet været sløjt på mine hjemmebaner. Søndag havde jeg så endelig mulighed for en længere tur, og jeg valgte at besøge Nordkysten, som ikke har været fiskbar, de dage jeg havde mulighed, grundet vinden. Søndag så vinden dog rimelig ud. og inde på FCOO havde jeg set at vandet var varmere efter Tisvilde, så jeg valgte at starte mit fiskeri øst derfor. Da jeg var fremme, så vandet lovennde ud ift. bølger og vandet havde det helt rette svæv. Eneste anke var, at det var ret lavvandet. Jeg valgte at starte med min nubundne Kombardoflue, som er et nyt mønster i min flueboks. Har længe gerne ville prøve Tony Halds Kombardo flue, da jeg godt kan lide farvevalget på denne kutlingeimitation og særlig til vinterfiskeri. Jeg har bundet den på et Ahrex Gammarus str. 6, da jeg gerne vil have en mindre flue i Pattegrisfarver. Du kan se, hvordan den bindes her https://www.youtube.com/watch?v=ySY_5jlnzqs

Der gik heller ikke længe, inden der var kontakt, og jeg kunne lande en blank UM'er. Fiskede strækket igennem et par gange men mærkede ikke mere. Gik derfor lidt længere ned af kysten, hvor jeg sludrede med en anden fisker. Havde ikke fisket præcis på det spot tidligere men det så virkelig lækkert ud, og måske har de mange storme blotlagt nogle flere sten. Der skete dog ikke noget med det samme med ved 2. gennemfiskning fik jeg endnu em UM'er lige under de fyrre. Kort tid efter havde jeg et hug og derefter endnu et par smånap og en klart større fisk fulgte fluen, men den huggede desværre ikke. Jeg mærkede ikke mere og prøvede et par pladser på hjemvejen, men jeg havde haft min chance. Havde egentlig forventet mere under de gode forhold, men sådan er vinterfiskeri. Der er kun aktivitet i meget korte periode, og her var det, da vandet begyndte at stige. Men altid godt med kontakt om vinteren, og vil da klart lægge min energi på Nordkysten den kommende tid, når vinden tillader det.

Der er nu åben for tilmeldinger til Fjordlandet Open forår, som ligger fra den 29. - 31. marts, så vi håber vi ses i Holbæk. Du kan tilmelde dig her https://fjordlandetopen.dk/fjordlandet-open-fiskekonkurrencen/tilmelding-til-fjordlandet-open/

Knæk og bræk

31-12-2018

Så lakker 2018 mod enden og det er tid til at gøre status over fiskeåret. Jeg har haft en blandet år i fjordene med periodevis godt fiskeri, men jeg vil huske 2018 for rigtig mange små fisk. Jeg nåede 106 fisk i alt og bedste fisk blev en tyksak fra Roskilde fjord på 58 cm, så jeg kom ikke over de 60 cm i år. Der er dog masser af fisk derude så jeg er positiv ift. 2019, men det er lidt for spændende, hvad miljøkatastrofen i Tuse å kommer til at betyde for fiskeriet i Isefjorden de kommende sæsoner.
Årets fiskerejse gik til Norge men som tidligere beskrevet blev vi ramt af hedebølgen, der lukkede fiskeriet i Gaula. Jeg har dog fået blod på tanden efter mere laksefiskeri, så jeg skal retur til Bonesvaldet igen i 2019. Der bliver også et andet glædeligt gensyn i 2019, da jeg igen skal til Grønland med Henning Pedersen og fiske de urstærke fjeldørreder. Så rejseprogrammet bliver ret tæt næste sommer.

Vil lige nævne en rigtig fin ting, som jeg købte til mig selv inden jul. Det er et toolrack fra Dalby Flytools, som bare matcher mit fluebinde station i sommerhuset helt perfekt. Du kan læse mere om den her Anmeldelser

De næste måneder vil jeg fiske Nordkysten, når det er muligt, da der virkelig er chance for en flot overspringer. Bare se hvordan 2018 sluttede med flotte blankfisk fra de kanter. Skal selvfølgelig også fiske fjordene og pt er der faktisk et okay fiskeri efter mindre grønlændere både i den nordlige del men fik også fisk i den sydlige del her i juledagene. Husk at affiske det lave vand og de inderste badekar, da de kan gå meget tæt på land i vinterperioden. Så kast langs med land og indad er meget vigtige, og gå ned i flue- og blinkstørrelse, hvis de ikke vil tage med det samme. Jeg bruger stadig et ret hurtig indtagning, når jeg afsøger, men varierer ved bl.a at nulre fluen ind med tydelige pauser, når jeg har fundet fiskene. Det virker også på de undslupne regnbuer, som der er enkelte stimer af på Nordkysten og i Isefjorden.

Til slut vil jeg sige tak for at I viser interesse for min side og ønske Jer et rigtig godt og fiskerigt nytår.

Knæk og bræk Keld