Seneste nyt

15-10-2017

Så står efterårsferien for døren, hvilket betyder en del fisketid for mig. Har på der seneste været en del i fjordene men har døjet med drivende ålegræs og kun UM'ere som resultat. Fiskede dog mandag morgen i den nordlige del af Isefjorden med spinnestangen grundet den kraftige blæst. Efter kort tids fiskeri i det begyndende lys mærkede jeg et lille nøk, så jeg speeded kraftigt op på den sidste del af indspinningen og ud af bølgen kommer en bred 3 kilos stærkt farver hanfisk, som lige tager fat i Sandeel LT wobleren men ikke bliver hængende men et fantastisk syn. Få kast efter er der igen fisk og denne en 50 cm fisk bliver hængende, men da der pludselig opstår problemer med bagstoppet på hjulet, mister jeg den. Får dog kontakt med et par UM'ere senere men fiskeriet døde med solen og mærkede ikke mere. Men den dejligt at der er ved at komme større fisk i fjordene særligt med henblik på den kommende konkurrence https://fjordlandetopen.dk/

Tips til efterårs fiskeiet fjorden er rejefluer samt Kobber - Guldbasser i mindre størrelser. Jeg bruger dog også Pinkbasser på de grumsede dage. Husk også ophængeren som spinnefisker, da den kan være udslagsgivende på visse dage og få som altid dækket en masse vand.

Knæk og bræk i ferien, hvis du er så heldig, at have fri.

19-09-2017

Tidligere på måneden var jeg vært på et FZ-arrangement i samarbejde med Lejre kommune på Herslev Havn. Der skulle fiskes og efterfølgende læres at ryge fisk og andre sager. I kan læse en af deltagernes oplevelse af dagen her FFF gæstebog 

Har i den forgangne weekenden været til #mønsession17 sammen med en bunke fluernørder. Super hyggelig weekend på flotte Møn og et fantastisk arrangement med passionen for fluefiskeri som omdrejningspunkt. Fiskede sammen med Niels fra Fishing Guide Denmark og Kenneth Larsen (ham med de irriterende mange 6+ flue havørreder) Fik lidt selv lidt fisk men Niels var on fire og fik flere. Tricket var helt små Guldbasser men det blev sværere i løbet af weekenden, da vinden forsvandt på nordkysten, og der var for meget af den på sydkysten, but that's fishing. Om aften var der hygge på campingpladsen med max nørderi og snakke med gamle som nye venner. Der var i år skruet lidt mere på volumenknappen med liveband fredag, cirkustelt og bar 🎸🍺

Stor tak skal lyde til arrangørerne Frede og Gordon, Joel Alter og resten af kokkehholdet for virkelig lekish mad, Fin Followers for bartjansen samt hele holdet fra Camping Møns klint 🤘🎣🤘

På de lokale kyster har jeg fisket i den nordlige Isefjord som pt. mest holder mindre fisk. Har også fisket på Nordkysten, hvor særligt revlekysten med de mørke bælter holder fisk, og flere af fiskevennerne har fået 50 cm's fisk men igen er der mange undermålere. 

Vil også allerede nu gøre opmærksom på Fjordlandet Open, som starter op igen i weekenden 27.-29. oktober med Holbæk som base. Jeg skal holde oplæg fredag aften og er med hele weekenden men deltager ikke i konkurrencen. Se mere og tilmeld Jer her https://fjordlandetopen.dk/ 

12-08-2017

Har som tidligere nævnt været på Grønland i sommerferien og turen var intet mindre end fantastisk. Jeg arbejde pt. på en rejsebeskrivelse, som kommer i den nærmeste fremtid.

I mellemtiden kommer her en lille update fra de danske kyster, som fisker fortrineligt pt. Jeg har været på nogle aftenture i fjorden og på Nordkysten og fået fisk hver gang. De mindre fisk er dominerende, men jeg har fået fiske op til 48 cm og set en tyk 3 kilos helt fri af vandet, som desværre ikke ville noget. Men det er typisk for sensommerfiskeriet med sete ikke hugvillige fisk. En lille flue kan dog være udslagsgivende men de rigtig store gydefisk på træk kan bare være rigtig svære. Der er dog fine fisk omkring halvmeteren, som gerne tager en flue. Husk god fart på fluen og indlæg et stop, hvis du mærker fisk og strip så lange tag eller hurtigt igen, så plejer de mindre fisk at sidde der, og måske også en af de større.

Flere af de mindre fisk havde mange lakselus på sig, og vær med til at registrere problemet og udbredlse af lakselus ved hjælp af appen fangsjournalen. Dette kan være meget brugbar viden i kampen mod flere havbrug, og samtidig hjælper du forskerne med andre vigtige data om havørrederne.

Hent appen her: http://www.fiskepleje.dk/Raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua

Se de små brugebare film om brug af appen nederst på linket. Ift. lakselus er det filmen nederst i højre hjørne "Sådan giver du ekstra oplysninger om havørreder"

Knæk og bræk

27-06-2017

Der har ikke været tid til fiskeri den seneste tid grundet diverse skoleafslutninger i privaten og generel travlhed. 

Har kun været ude 2 gange i juni, hvoraf den ene var Natkonkurrencen. Fik en pæn Nordkystfisk på 46 i god kondition men deltog ikke i konkurrencen, da jeg jo var sponsor. Her følger en lille beskrivelse.

Natten mellem den 10-11 juni var 44 mennesker at finde på Nordkysten og i Roskilde fjord. Dette skyldes Natkonkurrencen, der var arrangeret af lokale ildsjæle fra FB-gruppen Aktive sportsfiskere på Nordkysten i samarbejde med Fishing Zealand og Halsnæs kommune. Der blev fisket igennem men også hygget med bl.a grillpølser kl. 01.00 på parkeringspladsen i Tisvildeleje. Kl 8.00 mødtes alle på Rådhuset i Frederiksværk til indvejning og fælles morgenmad. Største fisk på 1,56 kg blev fanget af Bendy Witt, som gik hjem med 6000,- kr samt grej, øl mm. i 1. præmie. Der var i alt indvejet 12 fisk alle fanget på Nordkysten og nattens storfanger var Mette, som fangede 3 havørreder over mål og gav alle mænd baghjul. Fotokonkurrenven blev vundet af Jonathan Pavar Gregersen. Stor tak til alle sponsorer, Fishing Zealand og Halsnæs kommune, som gjorde dette arrangement muligt til glæde for mange lystfiskere.

Lige om lidt er det ferietid, og jeg skal først på Roskilde Festival som frivillig og derefter til Bornholm, hvor der nok bliver tid til lidt fiskeri. Sommerens helt store fiskeoplevelse bliver dog en tur til Grønland sammen med Lars Hjelmsø og Henning Pederesen samt 3 andre. Vi skal fiske fjeldørreder i en elv nord for Sisimiut slut juli med 7 hele dage ved elven. Glæder mig så meget og i den kommende tid skal der bindes masser af fluer med indslag af pink. Der skal nok kommen en udførlig rejsebeskrivelse fra turen efter sommerferien.

Med den kolde sommer indtil nu er fiskeriet ganske godt ifølge de sociale medier, og efter hvad jeg hører fra fiskevennerne. Lur mig om ikke også de nordlige pladser i Isefjorden fisker godt aften, nat og tidlig morgen lige for tiden, så prøv det. Min favorit om sommeren er som tidligere nævnt det tidlige morgenfiskeri, og det skal der nok blive tid til i sensommeren.

Vil ønske Jer alle en god og fiskerig sommer, og husk der er masser af spændende muligheder i Danmark med bl. a. laks og havørreder i de jyske åer, nattens kystørreder, makreller, multer, søens gedder og suder mm. 

Knæk og bræk i ferien Keld

05-06-2017

Onsdag var jeg igen på Bryghuset til Bindesession #5 som vært sammen med Frederik Laks Lorentzen og Rune Westphal. Igen en hyggelig aften med god mad og øl i godt selskab med andre fiskere. Flyco, Ahrex og Easyshrimpeyes havde doneret materialer og kroge som bl.a. blev brugt til Nattegrisen, som Rune Westphal viste. hvordan han binder den. Dette arrangement var ment som opvarmning til den kommende weekends Natkonkurrence. Der må fiskes fra kl. 20 til 08 på Nordkysten og i hele Roskilde fjord og morgenmad er inkluderet i de 150,-kr som deltagelse koster. Vejret ser rigtig lovende ud, og jeg deltager som FZ-repræsentant, så jeg håber vi ses natten mellem den 10. og 11. juni. Se mere om konkurrencen her Natkonkurrence

Inden konkurrencen skal jeg sammen med Niels Lagergaard står på havnen i Faxeladeplads og formidle fiskeri og Ørredpatruljen. Så kig forbi til en fiskesnak på havnen den 10. juni mellem kl. 10 -16, hvis du er på de kanter.

Har også været et smut på Vestsjælland og dagsfisket men selvom vandtemperaturen virkede rigtig fin, havde jeg kun kontakt til hornfisk. Det kan sagtens lade sig gøre at fange havørreder om dagen med den for årstiden lave vandtemperatur med opsøg strømsteder eller dybt vand på den åbne kyst. Ellers er det natten eller min favorit det tidlige morgenfiskeri som skal til, og dette fungerer også på de nordlige pladser og i fjordene.

Knæk og bræk