Seneste nyt

19-03-2021

Som lovet en update fra sidste uges 4 dages fisketur. Vi kørte som sagt til Vestsjælland igen om fredagen, og her lykkedes det Thomas Justiniano at lande en fin fisk på 53 cm i baglomme på Niels og jeg helt inde på det lave vand. Thomas havde yderligere et hug samt en følger på sidste plads, vi besøgte. Lørdag fiskede vi på Odden sammen men Michael Juul Christoffersen og Thomas' far Jakob. Fiskeriet var igen svært men efter et pladskifte og en snak med Jonas Kærlin på kysten, lykkedes det Thomas at lande en UM'er, og jeg selv landede en målsfisk i de inderste badekar. 

Vi havde nogle hyggelige dage med god mad, men fiskeriet var svært, og vi skulle fiske mange pladser, og jeg gik 35 km for at få lidt fisk på de 4 dage. Vi oplevede også et helt vildt vandskifte på 80 cm under den ene dag til 80 cm over næste dag, hvilket medførte at vandtemperaturen blev udjævnet, så der nu var 2-4 grader stort set over det hele og ingen rigtige varmelommer at finde. Det var dog dejligt, med et gensyn med Vestsjælland, men forårs bonanza fiskeriet ramte vi ikke grundet de lave vandtemperaturer. Jeg måtte dog lige en tur i fjorden om mandagen, hvor jeg fangede 3 stk og mistede et par stykker i den nederste del af fjorden.

I den kommende weekend er der Fjordlandet Open Fiskelinks og det bliver spændende at følge de mange deltageres fangster i løbet af weekenden. 

Knæk og bræk til alle deltagere Keld

12-03-2021

Lige nu skulle jeg egentlig have været til Session på Bornholm men Covid har ligesom gjort, at vi desværre har valgt ikke at deltage i år. Vi har derfor vores egen lille session på Sjælland i disse dage, men vi har jo ramt blæsende og koldt vejr, så fiskeriet er temmelig udfordrende. Vi har derfor været vidt omkring og har selvfølgelig fisket Isefjorden men også Vestsjælland og Nordkysten. Eneste landede fisk indtil videre står Niels Lagergaard for med en fin fisk på 55 cm. I dag prøver vi Vestsjælland igen, da vi kører efter det varmeste vand. Kommer med endnu opdatering sidst på weekenden.

I mellemtiden kan I se denne bindevideo. Jeg har for Fishing Zealand været med til "Bind sammen hver for sig" og jeg binder Aliverejen og kommer med tips og tricks til kystfluefiskeriet og gennemgår mit grej. Se bindevideon her Videoer

Biledet er af en massiv opgangsfisk på 72 cm, som jeg overraskende nok fik i start februar på Nordkysten. Den blev selvfølgelig genudsat.

Knæk og bræk Keld 

31-12-2020

Noget tid siden sidste opdatering men generelt har fiskeriet været svært på mine hjemmebaner. Har fået rigtig mange UM’ere samt fisk i fyrrene men kun en enkelt god fisk på 56 cm på den modsatte side af fjorden slut oktober, så min spådom i sidste opdatering holdt ikke stik. Faktisk har der på det seneste været næsten støvsuget på mine lokale pladser, som er typiske trækpladser, hvor det ikke er topsæson nu. Så der skal køres efter fiskene, og det er de sædvanlige vinterpladser som Nordkysten, Stevns, Møn men også Vestsjælland, som er i spil. Jeg vil nu koncentrere mig om Nordkysten de kommende måneder, men også Isefjorden syd for Orø vil få et par skud.

Ellers har det jo været et temmelig mærkeligt år grundet Covid-19, og jeg synes godt det kan mærkes, at der er kommet flere fiskere til, som har indset det skønne ved vores fælles hobby. Husk at hjælpe dem godt på vej, da de jo ikke kender de uskrevne regler, som der er på kysten ift. afstand, dele spot mm.

Jeg har fået flere gode fisk i 2020 og de bedste er 2 på 64 cm. Den ene fra Isefjorden og den anden er fanget på Møn under Session, hvilket bestemt ikke gjorde fangsten dårligere. Billedet viser den flotte fisk og mig, som er ret benovet. Har også fået flere mellem 55 og 60 men hvis jeg skal nævne en, må det være den makrel på 40 cm, som jeg fik i bunden af Roskilde fjord start oktober.

I 2021 vil der forhåbentlig være et gensyn med Grønland såfremt Covid-19 situaionen tillader det. Flybilletterne er ihvertfaldt købt.

Til slut vil jeg ønske jer alle et rigtig godt nytår og et forhåbentligt fiskerigt 2021.

Knæk og bræk Keld.

06-10-2020

Siden sidst har jeg både været på Møn, været med til at afvikle Fjordlandet Open i en online version og selvfølgelig fisket i fjordene. 

På Møn var jeg med til altid hyggelige Session, som sædvanligt er det orkestreret af Frederik Laks Lorentzen og Gordon P Henriksen samt bålmad ved Joel og bartjansen by Finfollowers. Det hele blev selvfølgelig afviklet under Corona sikre forhold med max deltagerantal mm. Der blev som noget nyt solgt billetter, hvor indtægten på de 8000 kr. gik til Fishing Zealands Grusbandes arbejde med vandpleje på Møn. Læs mere om grusbanden og tilmelding til denne her FZ' s Grusbande Fiskeriet under Session var svært, men jeg selv var heldig at fange flere fisk, hvor den bedste var en flot fisk på 64 cm, som var blank men lidt sommergylden, så den blev selvfølgelig genudsat. Du kan læse mine to venner Thomas og Michaels beskrivelse af session her http://fishingzealand.dk/nyheder/fjordlandet-open-blev-en-weekend-med-godt-vejr-og-svaere-fisk/ 

Fjordlandet open online version var også præget af godt vejr næsten for godt vejr, da der blev meldt om svært fiskeri. Der blev dog fanget fisk og heldigvis, fik vi meldinger om mange undermålere, som jo manglede tidligere på året. Du kan læse mere om Fjordlandet Open her http://fishingzealand.dk/nyheder/fjordlandet-open-blev-en-weekend-med-godt-vejr-og-svaere-fisk/ 

Undermålere var også temaet i sidste weekend, hvor jeg var bunden af Roskilde fjord for at hjælpe DTU Aqua og Rolk med at fange undermålere. De fangne fisk skulle udstyres med radiosendere for i dette forsøg at undersøge omfaget af skarv prædation. Jeg fik fanget en flot undermåler, som nærmest lignede en bækørred men var en fjordørred. Fik desuden Fjordlandets Gran Slam med både makrel og hornfisk. Ret vildt med en stor flot makrel i bunden af Roskilde fjord start oktober.

På hjemmebanenerne  er der også ved så småt at komme mere gang i den efter en ret sløj september. Der er begyndt at være mange undermålere og fisk omkring målet og har fået en enkelt god på 55 cm, og tror antallet af større fisk vil stige i den komme tid. Lige om lidt er det jo efterårsferie, hvor jeg altid er på kysten, og så må vi jo se om jeg får ret. 

Knæk og bræk Keld

02-09-2020

Et stykke tid siden sidste opdaterng men fisket det har jeg selvfølgelig. Sommerfiskeriet har dog ikke været nemt på mine pladser i Isefjorden. Der har faktisk været ret dødt ift. tidligere somre, selvom jeg nu ikke plejer at fange mange fisk på den tid af året. Men det er sikkert naturlige udsving, som har gjort forskellen. Til gengæld har jeg fået makrel fra båd som noget nyt. Fik dog nogle fisk og bl.a. en rigtig fin sommerfisk på 57 cm, som huggede en af de blæsende regnvejrsdage i juli ved 8-tiden. 
Den kommende tids fiskeri byder på trækkende fisk og september plejer at være rigtig god i Fjordlandet. Lige nu er det stadig morgen og aften, som er bedst, men efterhånden som temperaturen falder, kommer hele dagen i spil. 

Så er det i den kommende weekend 18-20. september, der er Fjordlandet Open efterår  Denne gang i en online version grundet COVID-19. Tilmelding koster derfor også kun 199 kr. Jeg er stadig dommer og håber på at se nogle flotte fangster fra jer i løbet af weekenden. Jeg har gode meldinger fra fjorden, så fisk løs. 
Knæk og bræk til jer deltagere