Seneste nyt

09-05-2018

Så er der for alvor kommet hornfisk på kysten, og man  må sige, at det også er hornfiske vejr pt. Synes dog ikke, jeg har oplevet helt så mange endnu på de pladser jeg fisker i den nordlige Isefjord, og det kan stadig lade sig gøre at fange havørreder. Min erfaring er dog, at man skal gå efter det helt tidlige morgenfiskeri, hvor fiskeiet efter havørreder er mest effektivt. Det kan dog også lade sig gøre midt på dagen aften, men morgenfiskeriet fra kl ca. 4-4.30 er bedre.

Apropos morgenfiskeri har du muligheden for komme med Lars Juel og jeg på guidet morgen fisketur med efterfølgende urteindsamling og bålbrunch med Jørgen Stoltz fra det http://detvildekoekken.com/ 

Der er ture i både juni og august Læs mere her Fisk, saml og spis

Knæk og bræk 

26-04-2018

Har fisket en del den sidste tid, inden hornfiskene blander sig for meget i fangsterne i fjordene. Der har været pænt med fisk på de nordlige pladser i både Roskilde fjord og Isefjorden. Men den kraftige vestenvind satte desværre en stopper for løjerne på mine pladser i Isefjprden lige, da de var kommet i gang. Jeg har dog fået flere gode blankfisk i topkondition i 50'erne med den største på 56 cm samt flere mindre. Jeg har set store mængder af tobis samt rejer og andre af havørredernes byttedyr, så der vil være fødesøgende havørreder under land. Jeg har dog også fået de første hornfisk, og dem vil der kun komme flere af de kommende uger. Da de kommer i så store mængder, besværliggøre de havørred fiskeriet, men det er langtfra umuligt. Denne weekend skal den sidste slutspurt iværksættes, og det lidt blæsende våde forårsvejr er kun en fordel ift. at få kontakt til havørreder fremfor hornfisk. Skru lidt for tempoet på fluen og brug altid intermidiate liner, da hornfisken virkelig har fokus på bevægelse i den øvre del af vandsøjlen. Større fluer plejer også at mindske hornfiske kontakterne lidt. 

Men sørg for at nyde de gode dage i fjordene og glæd evt. nye fiskere med en hornfiske tur i Fjordlandet i den kommende tid

Knæk og bræk

 

19-04-2018

Vandtemperaturen er nu oppe på 8-10 grader i fjordene, og det har sat skub i fiskene særlig i Roskilde fjord. Jeg har selv haft nogle gode ture samt en guidet tur for www.fiskekurser.dk , hvor der virkelig har været mange fisk under land, som har spist børsteorm. Jeg har selv fået gode fisk op til 58 cm, men det toppede på den guidede tur, hvor Frederik fangede en kuglerund blankfisk på 61 cm i topkondition. Det var forøvrigt Frederiks første fisk på flue nogensinde, så noget af en debut. Havde dog også en dag i går, hvor jeg fiskede 4 pladser i både Isefjorden og Roskilde fjord, hvor resutatet kun var hug og en smolt, så det svinger stadig meget. Der er dog begyndt at komme andre fødeemner end børsteorm på de jave vand i form af småfisk men ikke mange krebsdyr, og rejerne har jeg ikke ser endnu. De næste dage bliver der jo lovet sommervejr, så det gælder allerede om at fiske morgen og aften og opsøg vinden om dagen, da ørrederne klart er letterer at fange i vindbælterne på de varme solskinsdage.

Knæk og bræk i det speedede forår

10-04-2018

Grundet travlhed med guidninger/fiskekurser samt lidt knas med ryggen er det et stykke tid siden, jeg har opdatetet bloggen. Foredraget i Gilleleje gik super godt, og det endte med 63 deltagere, som kom med intereesante input og spørgsmål samt god feedback. Rune og jeg takker for den den store interessse og fremmødet samt gode rammer på Hotel Gillelje Strand. 

Har ikke fået fisket meget selv, men nogle ture er det da blevet til. Fik en flot overspringer i påsken på Norkysten samt lidt mindre.Se film fra "Goproflyfishing" her https://www.youtube.com/watch?v=hrlh-BkJ8OI og tak for det Rino. Men mit fjordfiskeri har ikke svunget sig op endnu. Ved godt der periodevis fanges mange fisk i Tempelkrogen, men der er rigtig mange fiskere, og derudover er store strækninger spærret af lovlige men irriterende rejeruser, som gør at folk klumper endnu mere sammen end tidligere. Dette tætte fiskeri er ikke noget for mig, da jeg hader at fiske "fastlåst" mellem andre fiskere. jeg har derfor fisket mine lokale pladser på den østlige side, og de er altså bare ikke rigtig kommet igang endnu. Vandtemperaturen stiger dog nærmest et par grader hver dag, og i går målte jeg den til 5-6 grader. Der er dog slet ikke kommet gang i primærproduktionen endnu på lavt vand, og de enste fødeemner, som jeg har set er børsteorme, men det er forhåbentligvis lige op over, da "Amagermarlinen" snart melder sin ankomst. Størst chance for lidt havørredaction lige nu er på åben kyst eller evt. den sydlige del af Roskilde fjord, hvis du ikke er til køfiskeri i Tempelkrogen. Når vantemperaturen kommer op over 8 grader, plejer det at gå løs på mange flere pladser i fjordene, og det glæder jeg mig personligt til.

Knæk og bræk.

22-03-2018

Var som sagt med til at afvikle Fjordlandet Open forår 18 samt dommer søndag sidste weekend. Det må godt nok siges, at vejrforholdene var imod de 75 deltagere med dagsfrost og kuling fra NØ. Vi jokedde da og også med at denne udgave burde hedde Fjordlandet Open Extreme med de vilkår. Der blev dog landet nogle fisk og vi modtog flere flotte billeder og 2 videoer, så der var lidt at lave for dommerne søndag. Det var igen en super hyggelig konkurrence med god stemning på Værftcafeen på Holbæk havn, og Visit Holbæk havde lavet et stort arbejde med lancering af Fjordlandet Open øl og kaffe-kage til præmieoverrækkelsen søndag,

Vider af fotokonkurrencen blev Christoofer Ravn Clausen og videokonkurrencen vandt Kim Christoffersen.

Afslutningsvis vil jeg sige et kæmpe TILLYKKE til vinderen af Fjordlandet Open Marts 18. Det blev Michael Andersen, som tog en flot blankfisk på 57,2 cm og nu er klar til at drage på fiskerejse til Island sponsoreret af Pro-Outdoor. Vi ses forhåbentlig til Fjordlandet Open efterår 18. 

I aften skal jeg holde et udsolgt foredrag sammen med Rune Westphal på Hotel Gilleleje Strand. Der kommer 60 deltagere, og Rune og jeg ser frem til nogle gode timer og takker for opbakningen.

Lige om lidt er det påske, og jeg håber som alle andre på lidt forårsvejr med stigende temperature i både luft og vand, så vi kan få lidt bonanza i fjordene. Det trænger jeg ihvertfald til.

Knæk og bræk