Seneste nyt

11-11-2018

Nu nærmer tiden sig for det store Fishing Zealand arrangement "Havørred Jam", som kommer til til at foregå helt lokalt her i Frederikssund kommune. Det er nu på lørdag den 17. november fra kl. 10-16 på Kulhuskolonien Kulhusevej 209 3630 Jægerspris. Vi kan som kystfiskere ikke ønske os en bedre placering lige i vandkanten og med Isefjorden til den ene side og Roskilde fjord til den anden. Rammerne er meget nostalgiske med udpræget koloni/badehotel stemning og perfekte til foremålet. Der vil i løbet af dagen være foredrag med bl.a. Niels Vestergaard "havørredens hemmeligheder" og Torben Meldgaard fra www.seatrouting.com Desuden kastedemoer med bl.a. Silja Longhurst, som jeg var på guidekursus med. Silja fik fornylig sølv ved VM i 15' Speykast men hun kan bestemt også kaste en kystflue ud i det blå, så det blver værd at se. Derudover vil der være fluebinding, hvor du kan kigge nogle af de dygtigste fluebindere over skulderen, når de binder deres kystkreationer. Til sidst og ikke mindst kan du møde et hav af producenter og grossister, som vil vise deres grej frem og være klar til en fiskesnak. Vandplejedelen vil ogspå være til stede i form afr bl.a. "Ørredpatruljen" Havørred Jam er for alle med interesse i fiskeri efter "sølvtøj" Det er ligemeget, om du jagter den med spin, flue, bombarda eller er begynder eller garvet, der vil være noget for alle. Det bedste af det hele er, at det koster gratis. Du kanfå  lidt at spise i løbet af dagen og der kan købes drikkevarer på stedet. Jeg håber meget, du vil støtte om dette FZ-arrangement, så politikerne også kan se et formål med medlemskabet af FZ, og hvor mange fiskeriet i Fjordlandet og på kysterne faktisk berører. Jeg er til stede hele dagen, så forhåbentlig ses vi den 17. nov.

Har også nået et par ture i Isefjorden men har kun ramt Um'ere. Havde Per Monefeldt med på kystflue introkursus i går, og vi fandt fisk på alle pladser men igen kun UM'ere, som der er rigeligt af pt. Per var dog rigtig glad for at fange sine aller første kystflueørreder, og jeg fik rigtig god feedback for kurset. Hvis du har brug for at komme godt i gang med kystflue fiskeriet og evt. med en kammerat så læs mere her Kystflue introkursus

Alle jeg har snakket med melder om mange blanke UM'ere i fjordene, og der skal nok kulde til før der kommer fisk med størrelse på igen i fjordene, men det lover jo godt for fremtiden. Nordkysten ser dog ud til at have lidt større fisk under land, så det kunne være et skud værd. Men der er også mange UM'ere så pas på dem og husk fredning af farvede fisk indtræder fra den 16. november og til og med den 15.januar.

Knæk og bræk

23-10-2018

Har selvfølgelig fisket en  i efterpårsferien. Har været på mine sædvanlige pladser i fjordene men har kun fået UM'ere. Pladser som for 3-4 uger siden var fyldt godt op med fisk omkring halvmeteren. Det er samme mønster som sidste år, hvor fiskeriet også var ret sløjt i oktober og det har virkelig ændret sig, da uge 42 tidligere var top uge på selvsamme pladser i den nordlige del af Isefjorden. Jeg skal ikke sige, det er en generel tendens, men der er ingen tvivl om, at indtrækket i fjordene er stort i september og deraf rigtig godt fiskeri. Men hvorfor de større fisk er færre pt. kan jeg kun gisne om, men vandtemperatur som pt. er højere på f.eks. Nordkysten kan spille en rolle.

Så efter lidt skuffende fiskeri i fjorden tænkte jeg det var på tide med nye jagtmarker. Valget faldt på Nordkysten, hvor jeg skulle mødes med nogle gamle fiskebuddies. Det var et godt valg, da jeg fik denne flotte blankfisk fra Nordkystens bedste støbeform. Derudover noget sightfishing efter mindre fisk så klart godkendt. Nordkysyen er i det hele begyndt at fiske godt også fisk med størrelse på. 

Roskilde fjord er dog også begyndt at levere og særligt i den nordlige del, hvor der er taget nogle flotte blankfisk.

Nåede også en smuttur til Fyn i ferien, hvor jeg morgenfiskede på Østkysten, hvor jeg havde kontakt med 2 fisk som tog yderst forsigtigt i det stille vand. De blev derfor ikke kroget ordentligt og særligt den ene, som var 50+ var ærgerlig at long distance release

Var som tidligere nævnt igen dommer i Fjordlandet Open i første weekend i oktober. Resultatet af fjordlandet Open efterår 18 endte rigtig tæt. Så tæt, at første- og andenpladsen måtte deles mellem Kim Christoffersen og Lars Juel Hansen, som begge havde fanget fisk, som dommerne vurderede til 60 cm. 3. pladsen gik til Klaus Bruunshøj med en fisk på 56,7 cm. 4. og 5. pladsen var også rigtig tæt, men Alexander Pedersen trak det længste strå med en fisk på 54,2 cm i forhold til Casper Krohn Olsens fisk på 53,5 cm. Flere af top 5 fiskene var C&R fisk. Næste gang er den sidste weekend i marts, og håber vi ses.

30-09-2018

Siden sidst har jeg bl. a. været på Møn til Session for at hygge og selvfølgelig fiske med omkring 80 andre fluefiskere. Jeg boede sammen med Niels Lagergaard og Henning Pedersen og udover hygge og fiskesnak fik jeg da 11 havørreder i hånden. Det var dog kun de 4, som var over mål med den største på 47 cm. Niels fik en fin fisk på 53 og Henning nogle gedder samt UM'ere. Michael Jørgensen fra Gaulaholdet var dog rigtig giftig og fik 2 fisk over 65 cm. I øvrigt var det meste af Gaulaholdet der og dejligt at se dem igen samt andre guidekollegaer men også nye bekendtskaber. Du kan læse mere om Session her på mit indlæg på FZ-bloggen http://fishingzealand.dk/nyheder/session-paa-moen-vers-4-0/

Har kun haft ganske få ture på kysten efterfølgende, da den kraftige blæst fra nordlige og vestlige retninger har lukket mine foretrukne kystpladser på denne årstid. Så har kun fået lidt UM'ere. Jeg er dog ikke i tvilv om, at der er en del fisk i fjordene pt. og særligt min fiskekammerat Christian Fischer har vist vejen den sidste tid med mange og også pæne fisk som reslutat.

Det lover jo godt for fiskekonkurrence Fjordlandet Open, som foregår den kommende weekend fra 5. - 7. oktober. Jeg skal ikke selv fiske, da jeg har den ære igen at være dommer om søndagen. Der er som sædvamnligt et rigtig godt program med bl, a, Paellea og foredrag med min FZ-guidekollaga Jonas Kærlin, som fortæller om sit spinnefiskeri i fjordlandet. Så skal der ellers bare fiskes lørdag og søndag, indtil præmieoverækkelse søndag kl. 17, hvor de længste fisk vinder nogle af de mange flotte præmier. Se mere og tilmeld dig konkurrencen her https://fjordlandetopen.dk/

Weekenden efter starter efterårsferien og FZ-ugen og i Frederikssund Kommune vil jeg være at finde på Hammergården søndag den 14. oktober. Her vil der være mulighed for bl.a at prøve fluekast og få et nummer af det nye FZ-magasin. Se nedenstående tekst om hele indholdet af dagen.

"Har du lyst til blive klogere på havørredfiskeriet - måske endda med en fluestang i hånden? Så kig forbi Hammergården søndag d. 14. oktober, hvor Fishing Zealands fiskeguide Keld Juul Michaelsen giver fisketips til havørredfiskeri i Fjordlandet. På dagen vil der være mulighed for at træne og udvikle dine fluekast. Medbring gerne egen stang. Du kan naturligvis også fiske på egen hånd i fjorden, der på denne årstid rummer ekstra mange fine havørreder. Kastebanen er åben for børn og unge over 6 år, mens fluekast primært er for voksne. Keld byder endda på båltilberedt plankeørred ved naturvejleder Ole Frimann Hansen, så kig endelig forbi Hammergården mellem 10 og 15, hvis du vil ud og have en bid af fjorden og efteråret sammen med familien. Tilmelding er ikke nødvendig."

 

 

02-09-2018

Jeg har de sidste 14 dage haft rigtig godt fiskeri på de nordlige pladser i Isefjorden. Vejrskiftet har virkelig sat skub i fiskenes indvandring i fjorden, og temperatur faldet i vandet har bestemt også haft en positiv effekt. Det har været tidlig morgen i det første lys samt aftenfiskeriet, som har været mest effektivt. Morgenfiskeriet bliver forlænget, når det er overskyet, dog har jeg en morgen fået den sidste fisk i højt solskin kl. 9.30. Men så stoppede det også, og det var en dag, hvor der bare var mange fisk under land. Der har også fået fisk midt på dagen, men det har været i regn og rusk med godt gang i vandet grundet blæsten. Jeg har haft bedst fiskei i faldende vand, men der har været dage, hvor vandet har været for lavt. 

Opskriften til succes er at få affisket noget vand i højt tempo, og de fleste dage er det korte intense perioder, hvor ørrederne er under land eller har hugperioder. Så det gælder om at være på pletten, da de kan opholde sig på meget korte stræk af kystenlinjen, såsom rev eller naturlige stop som odder eller knæk på kysten. Enkelte dage har vi også oplevet fisk over et længere stræk af kysten, men det første er mest udtalt. Jeg har fået alle mine fisk på flue, men har fisket sammen med Christian Fischer og Lars Hjelmsø, som også havde fine kontakter på spinnegrejet. De kan tage ret forsigtigt, så gå ned i fluestørrelse samt brug mindre blink/woblere.

Det har været så fedt med liv i fjorden igen efter den varme sommer, og det har tilmed overvejende været flotte fisk fra målet og op til 54 cm, men jeg har mistet større. Det har været alt fra blanke til let gyldne, og de er bare stærke disse sensommer fisk. Indtrækket bliver kun vildere den kommende tid, og det lover rigtig godt for Fjordlandet Open, der løber af stablen første weekend i oktober. Se mere her Fiskelinks

Knæk og bræk Keld