Seneste nyt

31-12-2018

Så lakker 2018 mod enden og det er tid til at gøre status over fiskeåret. Jeg har haft en blandet år i fjordene med periodevis godt fiskeri, men jeg vil huske 2018 for rigtig mange små fisk. Jeg nåede 106 fisk i alt og bedste fisk blev en tyksak fra Roskilde fjord på 58 cm, så jeg kom ikke over de 60 cm i år. Der er dog masser af fisk derude så jeg er positiv ift. 2019, men det er lidt for spændende, hvad miljøkatastrofen i Tuse å kommer til at betyde for fiskeriet i Isefjorden de kommende sæsoner.
Årets fiskerejse gik til Norge men som tidligere beskrevet blev vi ramt af hedebølgen, der lukkede fiskeriet i Gaula. Jeg har dog fået blod på tanden efter mere laksefiskeri, så jeg skal retur til Bonesvaldet igen i 2019. Der bliver også et andet glædeligt gensyn i 2019, da jeg igen skal til Grønland med Henning Pedersen og fiske de urstærke fjeldørreder. Så rejseprogrammet bliver ret tæt næste sommer.

Vil lige nævne en rigtig fin ting, som jeg købte til mig selv inden jul. Det er et toolrack fra Dalby Flytools, som bare matcher mit fluebinde station i sommerhuset helt perfekt. Du kan læse mere om den her Anmeldelser

De næste måneder vil jeg fiske Nordkysten, når det er muligt, da der virkelig er chance for en flot overspringer. Bare se hvordan 2018 sluttede med flotte blankfisk fra de kanter. Skal selvfølgelig også fiske fjordene og pt er der faktisk et okay fiskeri efter mindre grønlændere både i den nordlige del men fik også fisk i den sydlige del her i juledagene. Husk at affiske det lave vand og de inderste badekar, da de kan gå meget tæt på land i vinterperioden. Så kast langs med land og indad er meget vigtige, og gå ned i flue- og blinkstørrelse, hvis de ikke vil tage med det samme. Jeg bruger stadig et ret hurtig indtagning, når jeg afsøger, men varierer ved bl.a at nulre fluen ind med tydelige pauser, når jeg har fundet fiskene. Det virker også på de undslupne regnbuer, som der er enkelte stimer af på Nordkysten og i Isefjorden.

Til slut vil jeg sige tak for at I viser interesse for min side og ønske Jer et rigtig godt og fiskerigt nytår.

Knæk og bræk Keld

28-11-2018

Lørdag den 17. november var der henover dagen samlet et stort antale fedtfinne fikserede typer ved Kulhusekoloien i det skønne novembervejr. Der blev prøvekastet stænger, nørdet havørred grej, tjekket fluebinding, sludret og hygget samt lyttet til spændende foredrag.

Hvis du ikke var til Havørred Jam den 17. november i Kulhuse, kan du læse mere om, hvordan det gik her http://fishingzealand.dk/nyheder/stor-interesse-havoerred-jam/

11-11-2018

Nu nærmer tiden sig for det store Fishing Zealand arrangement "Havørred Jam", som kommer til til at foregå helt lokalt her i Frederikssund kommune. Det er nu på lørdag den 17. november fra kl. 10-16 på Kulhuskolonien Kulhusevej 209 3630 Jægerspris. Vi kan som kystfiskere ikke ønske os en bedre placering lige i vandkanten og med Isefjorden til den ene side og Roskilde fjord til den anden. Rammerne er meget nostalgiske med udpræget koloni/badehotel stemning og perfekte til foremålet. Der vil i løbet af dagen være foredrag med bl.a. Niels Vestergaard "havørredens hemmeligheder" og Torben Meldgaard fra www.seatrouting.com Desuden kastedemoer med bl.a. Silja Longhurst, som jeg var på guidekursus med. Silja fik fornylig sølv ved VM i 15' Speykast men hun kan bestemt også kaste en kystflue ud i det blå, så det blver værd at se. Derudover vil der være fluebinding, hvor du kan kigge nogle af de dygtigste fluebindere over skulderen, når de binder deres kystkreationer. Til sidst og ikke mindst kan du møde et hav af producenter og grossister, som vil vise deres grej frem og være klar til en fiskesnak. Vandplejedelen vil ogspå være til stede i form afr bl.a. "Ørredpatruljen" Havørred Jam er for alle med interesse i fiskeri efter "sølvtøj" Det er ligemeget, om du jagter den med spin, flue, bombarda eller er begynder eller garvet, der vil være noget for alle. Det bedste af det hele er, at det koster gratis. Du kanfå  lidt at spise i løbet af dagen og der kan købes drikkevarer på stedet. Jeg håber meget, du vil støtte om dette FZ-arrangement, så politikerne også kan se et formål med medlemskabet af FZ, og hvor mange fiskeriet i Fjordlandet og på kysterne faktisk berører. Jeg er til stede hele dagen, så forhåbentlig ses vi den 17. nov.

Har også nået et par ture i Isefjorden men har kun ramt Um'ere. Havde Per Monefeldt med på kystflue introkursus i går, og vi fandt fisk på alle pladser men igen kun UM'ere, som der er rigeligt af pt. Per var dog rigtig glad for at fange sine aller første kystflueørreder, og jeg fik rigtig god feedback for kurset. Hvis du har brug for at komme godt i gang med kystflue fiskeriet og evt. med en kammerat så læs mere her Kystflue introkursus

Alle jeg har snakket med melder om mange blanke UM'ere i fjordene, og der skal nok kulde til før der kommer fisk med størrelse på igen i fjordene, men det lover jo godt for fremtiden. Nordkysten ser dog ud til at have lidt større fisk under land, så det kunne være et skud værd. Men der er også mange UM'ere så pas på dem og husk fredning af farvede fisk indtræder fra den 16. november og til og med den 15.januar.

Knæk og bræk

23-10-2018

Har selvfølgelig fisket en  i efterpårsferien. Har været på mine sædvanlige pladser i fjordene men har kun fået UM'ere. Pladser som for 3-4 uger siden var fyldt godt op med fisk omkring halvmeteren. Det er samme mønster som sidste år, hvor fiskeriet også var ret sløjt i oktober og det har virkelig ændret sig, da uge 42 tidligere var top uge på selvsamme pladser i den nordlige del af Isefjorden. Jeg skal ikke sige, det er en generel tendens, men der er ingen tvivl om, at indtrækket i fjordene er stort i september og deraf rigtig godt fiskeri. Men hvorfor de større fisk er færre pt. kan jeg kun gisne om, men vandtemperatur som pt. er højere på f.eks. Nordkysten kan spille en rolle.

Så efter lidt skuffende fiskeri i fjorden tænkte jeg det var på tide med nye jagtmarker. Valget faldt på Nordkysten, hvor jeg skulle mødes med nogle gamle fiskebuddies. Det var et godt valg, da jeg fik denne flotte blankfisk fra Nordkystens bedste støbeform. Derudover noget sightfishing efter mindre fisk så klart godkendt. Nordkysyen er i det hele begyndt at fiske godt også fisk med størrelse på. 

Roskilde fjord er dog også begyndt at levere og særligt i den nordlige del, hvor der er taget nogle flotte blankfisk.

Nåede også en smuttur til Fyn i ferien, hvor jeg morgenfiskede på Østkysten, hvor jeg havde kontakt med 2 fisk som tog yderst forsigtigt i det stille vand. De blev derfor ikke kroget ordentligt og særligt den ene, som var 50+ var ærgerlig at long distance release

Var som tidligere nævnt igen dommer i Fjordlandet Open i første weekend i oktober. Resultatet af fjordlandet Open efterår 18 endte rigtig tæt. Så tæt, at første- og andenpladsen måtte deles mellem Kim Christoffersen og Lars Juel Hansen, som begge havde fanget fisk, som dommerne vurderede til 60 cm. 3. pladsen gik til Klaus Bruunshøj med en fisk på 56,7 cm. 4. og 5. pladsen var også rigtig tæt, men Alexander Pedersen trak det længste strå med en fisk på 54,2 cm i forhold til Casper Krohn Olsens fisk på 53,5 cm. Flere af top 5 fiskene var C&R fisk. Næste gang er den sidste weekend i marts, og håber vi ses.