Seneste nyt

12-12-2017

Som jeg sagde sidst har der været et indtræk af blanke fisk i den nordlige del af begge fjorde. Christian Fischer har fået et par flotte fisk i Roskilde fjord, og der er landet en flot blank +3 kilos i Isefjorden. Så de nordlige pladser i fjordene er bestemt et besøg værd i disse dage første vinterdage.

Har selv været ude i den nordlige Isefjord de sidste par dage. Her er en update på gårsdagens tur. Fiskede i den nordlige Isefjord og havde intet mærket, da jeg ser en fisk til venstre for mig på helt lavt vand. Det viser sig at være en flok blanke på nok 20 fisk, som står helt inde mellem blæretangen. Jeg når at få 2 med den største på 47 cm inden flokken bliver skræmt og trækker ud på dybere vand. Men fantastisk flotte fisk. som skinner som julepynt.

Ret vild oplevelse i vintervejret, men det viser også, hvor koncentreret de kan står, og hvor stor forskel ganske få meter kan gøre i vinterfiskeriet. Jeg havde ikke fundet de fisk, hvis jeg ikke havde flyttet mig på strækket. Hold godt øje med det lave vand pt, da det var 2. dag i træk jeg fandt fisk på knædybt vand. Fluen som udløste huggene var en lille godt belastet Pinkbasse.

Der har også været et stott udslip af regnbuer fra Musholm Lax, hvor der er sluppet 2000-3000 slagtemoden fisk ud, Så hvis du drager på faunaoprydning i det vestsjællandske, så husk regnbuerne går i flokke tæt på land. God strategi er at vente og så følge den sete flok langs kysten mens du kaster en lille flue ud foran fiskene og gerne lader den synke, da fiskene jo ikke er vant til levende føde med dalende foderpiller. Fluen kan være guld/pinkbasser str. 8-10 og gerne dobbeltkroget, da vi jo gerne vil gerne vil have fiskene ud af vandmiljøet, så de ikke trækker op i vores ørredåer og laver ballede.

Knæk og bræk i kulden

03-12-2017

Så er det første søndag i advent og kulden samt julehyggen har meldt sin ankomst. Vinterfiskeriet er så småt ved at starte op, og havørrederne er begyndt at opsøge lav salinitet og kommer ind i fjordene og kysterne tæt derpå. Der kan være langt imellem de store fisk, men hvis du remmer rigtigt kan du til gengæld for en af årets flotteste fisk de kommende måneder.

Jeg har netop med egne øjne set, hvad Isefjorden rummer, da jeg var på elektrofiskeri med bandeleder Rune Hylby og TØS/Grusbanden i Elverdamsåen forrige lørdag. Grundet meget høj vandstand i åen var udbyttet ikke helt som forventet men der blev da landet 3 fisk over 85 cm med den største på 91 cm i form af en massiv hanfisk. Der blev faktisk også allerede nu landet udlegede hunfisk. Kan kun opfordre til at tage med på sådan en tur, da det er en fantantisk oplevelse. Støt også op om Grusbandens arbejde eller deltag i vandpleje i din egen forening, da det kommer os alle til gode på kysterne,

Har i ugens løb også nået et par ture i begge fjorden, og mandag fik jeg nogle blanke fisk omkring målet i Isefjordens nordlige del. I går var jeg med Henning Pedersen og Jonas Kærlin på et sats i Roskilde fjord og selvom vi kæmpede og nåede 6 pladser med både mudder og strøm, lykkedes det ikke at finde fiskene. Sådan er fjordene ofte på de første kolde klare dage, men vær klar når temperaturen stiger lidt og vejret bliver grødet med regn og blæst, da der er blankfisk, som er på vej ind udefra.

Knæk og bræk

14-11-2017

Har siden sidst haft et guidet tur på Nordkysten, hvor 4 ud ag 5 deltagere havde kontakt med havørreder, og det lykkedes at lande to UM'ere. Det var klart godkendt, da flere var helt grønne.

Har også haft nogle ture i Isefjorden bl.a. sammen med Rune Westphal og Niels Lagergaard, hvor vi fiskede på flere pladser på Tuse Næs. Vi var inviteret af Tobias Hjortkjær Schultz, som ville vise os sine hjemmebaner som opfølgning på kystflueartiklen i november udgaven af Fisk & Fri, hvor vi har bidraget til indholdet https://www.fiskogfri.dk/kystorred-pa-flue-sadan-lurer-du-vinterfiskene/      Det blev kun til 6 UM'ere til os 4, hvoraf jeg var så ubeskeden at fange de 3 på en lille pinkbasse. Vi havde dog alle kontakt til fisk og Niels smed den største, som var en målsfisk. Rigtig lækre pladser men de store kunne vi ikke finde, selvom Tobias havde fået en blankfisk på 55 cm på en af de besøgte pladser dagen før. Men viser bare hvor omskifteligt, det er for tiden.

Var også i begge fjorde i går mandag men fandt kun fisk i Isefjorden og igen en UM'er og en blank målsfisk. Har i det hele taget fået flere blankfisk på det seneste, som er ganske typisk med de faldende vandtemperaturer. Der kommer nemlig altid en indtræk af blankfisk med de faldende temperaturer og særligt den første nattefrost. Læg mærke til at vandtemperaturen i fjordene er nede omkring de 7,5 grad og altså har taget et ordentligt dyk den seneste ugen. Så kom endelige fluer med lidt pink på forfanget, da de virker rigtig godt i det koldere vand.

Jeg har opdateret min Fiskelink side med nogle meget brugbare og læseværdige blogs. Se mere her Fiskelinks

Knæk og bræk

29-10-2017

Har i efterårsferien fisket en del i Isefjorden og haft kontakt til fisk på alle ture og på flere pladser. Har kun haft UM’ere og fisk lidt over målet i hånden men har set større og smidt flere gode fisk i slut 50’erne, da de har hugget helt inde. Har også mødt flere, som har berettet om tunge hug og mistede gode fisk. Snakkede bl.a. med en i går som havde fået 6 og haft flere kontakter samt smidt en rigtig fin fisk, og han vidste, hvad han talte om 🤘
Det tegner rigtig godt for weekendens kommende konkurrence www.fjordlandetopen.dk 

Jeg har hele weekenden værer med til udførelsen af konkonkurrencen sammen med Niels Lagergaard og skal søndag være dommer.  Fredag holdt jeg foredrag om fiskeri i fjordene og i går og i dag søndag, har jeg modtaget fangster, fotos og videoer. Deltagerne er dog voldsomt udfordret af stormen Ingolf, som udover blæst også medfører meget forhøjet vandstand. Der er dog allerde nu tilmeldt nogle rigtig fine fine fisk, og det bliver spændende at være dommer senere i dag ift. fangster, fotos og videoer. Jeg skal nok komme med en update om konkurrencens resultat snaretst. Jeg vil klart anbefale denne hyggelige konkurrence, som kommer igen i marts 18 med stemningsfyldte "Værtscafeen" på Holbæk havn som base.

Læs mere om Fjordlandet Open her FZ-arrangementer mm.

Knæk og bræk

Som lovet kan I her læse om Fjordlandet Opens resultater på mit FZ-blog indlæg 

http://fishingzealand.dk/nyheder/fjordlandet-open-efteraar-2017/ 

 

15-10-2017

Så står efterårsferien for døren, hvilket betyder en del fisketid for mig. Har på der seneste været en del i fjordene men har døjet med drivende ålegræs og kun UM'ere som resultat. Fiskede dog mandag morgen i den nordlige del af Isefjorden med spinnestangen grundet den kraftige blæst. Efter kort tids fiskeri i det begyndende lys mærkede jeg et lille nøk, så jeg speeded kraftigt op på den sidste del af indspinningen og ud af bølgen kommer en bred 3 kilos stærkt farver hanfisk, som lige tager fat i Sandeel LT wobleren men ikke bliver hængende men et fantastisk syn. Få kast efter er der igen fisk og denne en 50 cm fisk bliver hængende, men da der pludselig opstår problemer med bagstoppet på hjulet, mister jeg den. Får dog kontakt med et par UM'ere senere men fiskeriet døde med solen og mærkede ikke mere. Men den dejligt at der er ved at komme større fisk i fjordene særligt med henblik på den kommende konkurrence https://fjordlandetopen.dk/

Tips til efterårs fiskeiet fjorden er rejefluer samt Kobber - Guldbasser i mindre størrelser. Jeg bruger dog også Pinkbasser på de grumsede dage. Husk også ophængeren som spinnefisker, da den kan være udslagsgivende på visse dage og få som altid dækket en masse vand.

Knæk og bræk i ferien, hvis du er så heldig, at have fri.